Sulten

Matanmeldernes favoritter i 2015

2015 har vært et godt matår for Oslo. Det har vært en rekke spennende nyåpninger, og mange av de gamle klassikerne har igjen levert varene.

Restaurant Kontrast. Foto: Ørn E. Borgen

 • Erik Gulbrandsen
  Erik Gulbrandsen
  journalist

Totalt har Aftenposten testet 149 restauranter i 2015. Aller best karakter fikk Restaurant Fauna og Restaurant Kontrast. Begge oppnådde 28 av 30 mulige delpoeng og samlekarakteren 6 av 6.

Også like bak de to 2015-vinnerne er det mye bra. Her er listen over de ni restaurantene som fikk aller best karakterer av våre anmeldere i 2015.

Velbekomme!


Vår vurdering:

6 av 6

6

Restaurant Fauna

28 av 30 poeng.

Restaurant Fauna. Foto: Signe Dons

Fauna fikk i 2014 Michelinstjerne etter kun kort tids drift. Bjørn Svensson driver restauranten sammen med Anne Heggberget og Jo Bøe Klakegg. Nydelige smaker og fantastiske kreasjoner gjør 5-retteren til 845 kroner til et meget godt kjøp i Oslo.

 • Les mer om Restaurant Fauna i Restaurantguiden

6

Restaurant Kontrast

28 av 30 poeng.

Restaurant Kontrast. Foto: Ørn E. Borgen

Har i år flyttet til nye lokaler ved Mathallen på Vulkan. Kontrast er en moderne skandinavisk restaurant med fokus på kortreiste råvarer i sesong. Kjøkkensjef Mikael Svensson sørger for vakre retter i moderne omgivelser, og prismessig ligger de på Faunanivå.

Vår vurdering:

6 av 6

5

Sawan

27 av 30 poeng

Sawan. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

En av Oslos aller beste asiatiske restauranter, vakkert beliggende i en gigantisk villa på Frogner. Inne er det thaisilke, mahogni, bambus og lekre rom, men det utendør er en flott hage og flere terrasser. Har mange signaturretter og gode drinker med en asiatisk vri.

5

Skur 33

27 av 30 poeng.

Skur 33. Foto: Signe Dons

Helårsåpen restaurant på Akershusstranda med fokus på italiensk sjømat. Bak står Dag Tjersland som også driver Baltazar fra før av. Her får du pizza bakt i vedfyrt Valoriani-ovn. Sjekk ut hvit pizza med bresaola eller pizza di mare med klippfisk og hummer.

5

Festningen Restaurant

26 av 30 poeng.

Festningen restaurant. Foto: Jan T. Espedal

High class brasseriet på Akershus festning. Her blir det servering av lunsj og middag seks dager i uken. Stor uteservering med topp utsikt. Inne er det hvite murvegger, dempet belysning og en vakker utsikt til Oslofjorden og et opplyst Oslo rådhus.

5

Palace Grill

26 av 30 poeng.

Palace Grill. Foto: Aleksander Andersen

Liten og intim gourmet-restaurant ved Solliplass. Palace Grill er en 20 år gammel institusjon, hvor nesten alle kjente kokker har jobbet i en periode. Her har de fått utløp for sine eksperimentelle og kreative sider. Tom Victor Gausdal, Geir Skeie, Even Ramsvik, Ole Martin Alfsen og Tore Namstad er noen av dem som har jobbet der.

5

Feinschmecker

26 av 30 poeng.

Feinschmecker. Foto: Ingar Storfjell

Restauranten drives av Lars Erik Underthun og har snart eksistert i 25 år. Spisestedet er klassisk og borgerlig møblert med imponerende vinmeny. Her får du en variert meny med mange gode retter i en lun og flott pyntet restaurant. Har også et chambré separée med plass til 20 personer.

5

Delicatessen

26 av 30 poeng.

Delicatessen Aker Brygge. Foto: Ingar Storfjell

Delicatessen har tre ulike restauranter, og hvassest er den på Aker Brygge. De åpnet dørene i 2013 og byr på en variert meny og et meget stort utvalg spanske viner. Her sitter du tett i tett i et gammelt industrilokale og kan nyte spanske skinker, spanske oster og andre spanske spesialiteter.

5

Nodee

26 av 30 poeng.

Nodee. Foto: Ørn E. Borgen

Asiatisk perle i smakfulle lokaler like ved Frognerparken. Et enormt utvalg nigiri, sashimi, makiruller, supper, dim sum, Zen Tak Robataretter, vegetar wok og klassikere man kjenner igjen fra Dinner. Har også mange signaturretter som innfrir.

Relevante artikler

 1. SULTEN
  Publisert:

  Vant Oslobys årlige kåring: Like stort for oss som å vinne en Oscar

 2. SULTEN
  Publisert:

  Husker du disse stjernerestaurantene?

 3. SULTEN
  Publisert:

  Her er årets Michelinrestauranter

 4. SULTEN
  Publisert:

  Deilige spisesteder ved vannkanten

 5. SULTEN
  Publisert:

  Disse restaurantene har fått terningkast seks

 6. SULTEN
  Publisert:

  Tatakii Asian klarer ikke å skille seg ut fra mengden asiatiske restauranter