Matanmeldernes favoritter i 2015
2015 har vært et godt matår for Oslo. Det har vært en rekke spennende nyåpninger, og mange av de gamle klassikerne har igjen levert varene.
Restaurant Kontrast. Foto: Ørn E. Borgen
- Erik Gulbrandsenjournalist
Totalt har Aftenposten testet 149 restauranter i 2015. Aller best karakter fikk Restaurant Fauna og Restaurant Kontrast. Begge oppnådde 28 av 30 mulige delpoeng og samlekarakteren 6 av 6.
Også like bak de to 2015-vinnerne er det mye bra. Her er listen over de ni restaurantene som fikk aller best karakterer av våre anmeldere i 2015.
Velbekomme!
Vår vurdering:
6
Restaurant Fauna
28 av 30 poeng.
Restaurant Fauna. Foto: Signe Dons
Fauna fikk i 2014 Michelinstjerne etter kun kort tids drift. Bjørn Svensson driver restauranten sammen med Anne Heggberget og Jo Bøe Klakegg. Nydelige smaker og fantastiske kreasjoner gjør 5-retteren til 845 kroner til et meget godt kjøp i Oslo.
- Les mer om Restaurant Fauna i Restaurantguiden
6
Restaurant Kontrast
28 av 30 poeng.
Restaurant Kontrast. Foto: Ørn E. Borgen
Har i år flyttet til nye lokaler ved Mathallen på Vulkan. Kontrast er en moderne skandinavisk restaurant med fokus på kortreiste råvarer i sesong. Kjøkkensjef Mikael Svensson sørger for vakre retter i moderne omgivelser, og prismessig ligger de på Faunanivå.
- Les mer om Restaurant Kontrast i Restaurantguiden
Vår vurdering:
5
Sawan
27 av 30 poeng
Sawan. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
En av Oslos aller beste asiatiske restauranter, vakkert beliggende i en gigantisk villa på Frogner. Inne er det thaisilke, mahogni, bambus og lekre rom, men det utendør er en flott hage og flere terrasser. Har mange signaturretter og gode drinker med en asiatisk vri.
- Les mer om Sawan i restaurantguiden
5
Skur 33
27 av 30 poeng.
Skur 33. Foto: Signe Dons
Helårsåpen restaurant på Akershusstranda med fokus på italiensk sjømat. Bak står Dag Tjersland som også driver Baltazar fra før av. Her får du pizza bakt i vedfyrt Valoriani-ovn. Sjekk ut hvit pizza med bresaola eller pizza di mare med klippfisk og hummer.
- Les mer om Skur 33 i Restaurantguiden
5
Festningen Restaurant
26 av 30 poeng.
Festningen restaurant. Foto: Jan T. Espedal
High class brasseriet på Akershus festning. Her blir det servering av lunsj og middag seks dager i uken. Stor uteservering med topp utsikt. Inne er det hvite murvegger, dempet belysning og en vakker utsikt til Oslofjorden og et opplyst Oslo rådhus.
- Les mer om Festningen Restaurant i Restaurantguiden
5
Palace Grill
26 av 30 poeng.
Palace Grill. Foto: Aleksander Andersen
Liten og intim gourmet-restaurant ved Solliplass. Palace Grill er en 20 år gammel institusjon, hvor nesten alle kjente kokker har jobbet i en periode. Her har de fått utløp for sine eksperimentelle og kreative sider. Tom Victor Gausdal, Geir Skeie, Even Ramsvik, Ole Martin Alfsen og Tore Namstad er noen av dem som har jobbet der.
- Les mer om Palace Grill i Restaurantguiden
5
Feinschmecker
26 av 30 poeng.
Feinschmecker. Foto: Ingar Storfjell
Restauranten drives av Lars Erik Underthun og har snart eksistert i 25 år. Spisestedet er klassisk og borgerlig møblert med imponerende vinmeny. Her får du en variert meny med mange gode retter i en lun og flott pyntet restaurant. Har også et chambré separée med plass til 20 personer.
- Les mer om Feinschmecker i Restaurantguiden
5
Delicatessen
26 av 30 poeng.
Delicatessen Aker Brygge. Foto: Ingar Storfjell
Delicatessen har tre ulike restauranter, og hvassest er den på Aker Brygge. De åpnet dørene i 2013 og byr på en variert meny og et meget stort utvalg spanske viner. Her sitter du tett i tett i et gammelt industrilokale og kan nyte spanske skinker, spanske oster og andre spanske spesialiteter.
- Les mer om Delicatessen i restaurantguiden
5
Nodee
26 av 30 poeng.
Nodee. Foto: Ørn E. Borgen
Asiatisk perle i smakfulle lokaler like ved Frognerparken. Et enormt utvalg nigiri, sashimi, makiruller, supper, dim sum, Zen Tak Robataretter, vegetar wok og klassikere man kjenner igjen fra Dinner. Har også mange signaturretter som innfrir.
- Les mer om Nodee i Restaurantguiden