Sulten

Tabibito: Biter bra fra seg

Tabibito fikk tyn for tørrstekt and og karakteren 1 på service ved forrige besøk. Nå har de skjerpet seg.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6

Tabibito har et stort og hyggelig lokale. Jan T. Espedal

— Berg- og dalbaneservice!

Tabibito sliter fortsatt med for få folk og treg service i helgene, med på hverdagene funker ting bedre. En servitør har gitt oss vindusbord, delt ut menyen, og er kjapt ute med å helle vann i glassene. Menyen rommer et utall asiatiske retter, med masse dim sum, nudler og risretter, samt husets spesialiteter.

Ingen grunn til å dumpe dumpling

— Puh! Jeg skal ikke klage på varmen. Her får man sjømatkaker med en fin hinne hud fra ganen, gisper spisefølget. En av de beste forrettene Tabibito har, er de store og deilige, panerte sjømatkakene. Sprø utenpå og saftige inni, med både scampi, blekksprut og vannkastanjer. Du kan dyppe dem i en søtlig chilisaus, men de klarer seg godt på egenhånd.

Glovarme sjømatkaker består av scampi og blekksprut. Jan T. Espedal

God er også Chashao, varme, møre biter grillet svinekjøtt, med en søtlig smak av honning og pyntet med masse sesamfrø. Den tredje retten vi har plukket fra dim sum menyen, er rekedumpling.— Jeg husker ennå Oriental Garden i Chinatown i New York, med sine akvarier med fisk og skalldyr, og løvtynne pastaskinn over godsakene. Hos Tabibito er også de dampkokte bitene saftige og gode, servert i tradisjonell bambuskurv, men pastaen utenpå er vel tykk til å gi den helt store spiseopplevelsen.

Ingen pyser vil vi se

Den småkoselige restauranten ligger i 2. etasje i Stortingsgaten, og har flust av konkurrenter i nærheten. Dinner og Four Seasons ligger kort vei unna, i tillegg til Prima Fila, Borggården og Amundsen. Men prisene er greie, lokalet stort, så her får man ofte bord om man ramler innom.

Hovedrettene skuffer heller ikke. Vi har valgt to av husets spesialiteter, og best er Foo wok. En stor porsjon godt krydret og småsterk indrefilet er meget mør og saftig, blandet med noen få, sprø grønnsaker. Det ser litt grått og trist ut, men retten er meget bra på smak.

Tabibito har mange konkurrenter i nærheten. Jan T. Espedal

— Tøft at de ikke er pysete med krydringen, sier spisefølget. Den andre hovedretten, hummerwok a la Tabibito, skal være medium krydret, og sparker også godt fra seg. - Veldig mange av byens asiatiske spisesteder har lagt seg til uvanen med å servere tamme retter tilpasset norske ganer. Det gjør de heldigvis ikke her. Hummeren burde ha vært mer spenstig, og det er lite mat i kloen, men smaker bra. Her er ulike sprø grønnsaker, i tillegg til godt tilberedte kamskjell og scampi. Risen er også varm og god.

Servitøren henger bra med, selv om lokalet gradvis blir fylt opp denne kvelden. En stund etter at han har ryddet bort hovedrettene, setter han et gjennomsiktig fat med mango- og pasjonsfruktpudding på bordet. Fatet er pyntet med blåbær, jordbær, kiwi og litchi, samt en kule søt kokossorbet med en kvast sitrolmelisse. Puddingen er passe søt, med et veldig friskt og syrlig sting takket være pasjonsfrukten.

— Tabibito har ikke like god mat som Dinner og Sabaki, er ikke like kul som Hanami og Sawan, og ikke like rimelig som Hai Café og Taste of China, men er et godt valg før teater- eller kinobesøk.


Tabibito

Vår vurdering:

6 av 6

5 Meny:

Vår vurdering:

6 av 6

4 Miljø:

4 Mat:

4 Service:

5 Pris:

Totalvurdering: 22 av 30 poeng

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Ikke på topp hos Tabibito

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: En del å ta tak i

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Nå har de skjerpet seg

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Klassikeren Dinner må passe seg for byens mange nykommere

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Dinner – din kinesiske bestevenn

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Deilig dim sum