Sulten

Maaemo-sjefen åpner restaurant i Kina

Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maaemo. Foto: Dan P. Neegaard

Esben Holmboe Bang åpner en norsk-kinesisk restaurant utenfor Hongkong.

  • Erik Gulbrandsen
    Erik Gulbrandsen
    journalist

– Jeg har alltid vært fascinert av matkulturen i Kina. Ingrediensene og teknikkene, forteller Esben Holmboe Bang til matbloggen andershusa.com.

Restauranten er under bygging og skal åpnes i august 2019, med plass til mellom 34 og 40 gjester. Den danske kjøkkensjefen på Maaemo har fått med seg to kinesiske investorer samt Bjørn Tore Furset, som er medeier i Maaemo.

Bang har siden 2010 drevet Maaemo i Oslo, som er landets eneste restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden.

  • En omvei verdt! Les anmeldelsen av Maaemo her

Skal ikke drive restauranten selv

Maaemo flytter på seg i 2020. Foto: Rolf Øhman

Shenzhen er en kinesisk storby i provinsen Guangdong ved Kinas kyst mot Sør-Kina-havet. Holmboe Bang har hentet tidligere Maaemo-kokk Kevin Finch til å lede kjøkkenet i den nye restauranten. Finch har den siste tiden vært kjøkkensjef hos Atelier Crenn i San Francisco, som i likhet med Maaemo har tre stjerner i Michelin-guiden.

– Jeg skal være kreativ leder, men vil ikke drive restauranten på daglig basis. Det ville ikke vært mulig. Mitt fokus vil alltid være på Maaemo i Oslo, sier Bang til anderhusa.com.

Les mer om

  1. Michelin
  2. Restaurant
  3. Mat og drikke
  4. Maaemo
  5. Esben Holmboe Bang
  6. Kina