Sulten

Maaemo-sjefen åpner restaurant i Kina

Esben Holmboe Bang åpner en norsk-kinesisk restaurant utenfor Hongkong.

Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maaemo. Dan P. Neegaard

  • Erik Gulbrandsen
    journalist

– Jeg har alltid vært fascinert av matkulturen i Kina. Ingrediensene og teknikkene, forteller Esben Holmboe Bang til matbloggen andershusa.com.

Restauranten er under bygging og skal åpnes i august 2019, med plass til mellom 34 og 40 gjester. Den danske kjøkkensjefen på Maaemo har fått med seg to kinesiske investorer samt Bjørn Tore Furset, som er medeier i Maaemo.

Bang har siden 2010 drevet Maaemo i Oslo, som er landets eneste restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden.

  • En omvei verdt! Les anmeldelsen av Maaemo her

Skal ikke drive restauranten selv

Maaemo flytter på seg i 2020. Rolf Øhman

Shenzhen er en kinesisk storby i provinsen Guangdong ved Kinas kyst mot Sør-Kina-havet. Holmboe Bang har hentet tidligere Maaemo-kokk Kevin Finch til å lede kjøkkenet i den nye restauranten. Finch har den siste tiden vært kjøkkensjef hos Atelier Crenn i San Francisco, som i likhet med Maaemo har tre stjerner i Michelin-guiden.

– Jeg skal være kreativ leder, men vil ikke drive restauranten på daglig basis. Det ville ikke vært mulig. Mitt fokus vil alltid være på Maaemo i Oslo, sier Bang til anderhusa.com.

Les mer om

  1. Michelin
  2. Restaurant
  3. Mat og drikke
  4. Maaemo
  5. Esben Holmboe Bang
  6. Kina

Relevante artikler

  1. KULTUR

    Derfor mistet Maaemo sine tre Michelin-stjerner

  2. SULTEN

    Nye Maaemo fullbooket på få minutter

  3. SULTEN

    Fem nye Michelin-stjerner til Norge

  4. SULTEN

    Trondheim har fått sine første Michelin-stjerner - og Norge sin første kvinnelige stjernekokk

  5. KOMMENTAR

    To Michelin-stjerner fant veien til Trondheim i kveld. For noen er det en trestjerners forbannelse.

  6. OSLOBY

    Mandag deles Michelin-stjernene ut: Her er årets favoritter