Sulten

Koreansk restaurant: Gangnam-nam style

Vi har ikke vært bortskjemt med koreansk mat i Oslo, men nå har de asiatiske på Tjuvholmen fått en spennende konkurrent i nabolaget.

 • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

Bibimbap er en koreansk spesialitet. Monica Strømdahl

Gangnam ligger et steinkast fra Aker brygge og Tjuvholmen. Monica Strømdahl

Gangnam har to avdelinger, en for fine dining og en enklere. Monica Strømdahl

Lokalet er delikat innredet. Monica Strømdahl

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Se alle anmeldelsene i restaurantguiden

— Den ligger ikke midt i smørøyet, mener Bordvenninnen mens vi løper over fotgjengerfeltet like ved rundkjøringen ned mot bussholdeplassen på Aker brygge og Tjuvholmen. På andre siden, opp mot Ruseløkka, har Gangnam åpnet dørene.

— Det er mange år siden sist vi har her. Da serverte Cosmo thaimat og sushi i samme hjørnelokale, men det gikk ikke.

— Nå er det altså det koreanske kjøkken som gjelder. Jeg håper det går bedre enn Mr. Bays koreanske avlegger på Lysaker, som måtte legge inn årene, sier Bordvenninnen.

— Det ser ut til at de har tenkt å dekke behovet for både enkel gatemat og fine dining.

Inn til høyre er det en enkel bardisk og krakker ved vinduet der det sitter et par og spiser. Vi tar til høyre og kommer inn i avdelingen med hvite duker og to blide servitører som gir oss menyer og tar opp bestilling på drikke.

 • Guide: Bortgjemte godbiter

Har ikke koreansk øl

— Har dere koreansk øl? Asiatisk?

Det eneste de har å tilby hittil, er norsk og dansk øl, men vinkartet er litt mer spennende, så vi tar heller hvert vårt glass hvitvin.

Vi får en ekstra gjest denne kvelden: Spisevennen har vært i Korea på jobbreise og kjenner til både kulturen og menyen, som kan by på det meste av koreanske spesialiteter.

Signaturretter: Kimchi, haemulpajeon, bibimbap og bulgogi

Vi blir anbefalt av spisevennen å starte med kimchi og haemulpajeon før vi bør teste bibimbap og bulgogi.

— Alle er koreanske signaturretter, og en god pekepinn på hvordan kjøkkenet er, sier han før vi får en utredning om koreansk drikkekultur blant forretningsfolk, men den skal vi ikke gjengi her.

Lekkert anrettet forrett. Monica Strømdahl

— Prøv denne, sier Spisevennen og peker med spisepinnen på fermentert kinakål og grønnsaker, som er rødlig av chili.Den sterke og syrlige smaken har flere lag, og retten er betydelig bedre enn den ser ut.

— Dette er akkurat som du får det på gatemarkedene, sier spisevennen om haemulpajeon, som er en slags omelett/pannekake med fersk sjømat. Mye mildere på smak enn kimchien, men så god at man får lyst på mer.

Be-bap-miks

Vi har fått rådet at vi skal spare plass til hovedrettene, for i Korea blir man mett av maten man får, i motsetning til andre asiatiske land, mener Spisevennen.

— Det ser ikke ut til å være så mye, sier Bordvenninnen, som har bestilt so galbi, okse marinert i koreansk krydder, soyasaus, hvitløk og ingefær før den er glasert med honning.

En smak av pære bidrar til den søte avslutningen. Ved siden av har vi fått flere sideretter, kimchi, agurk med chili, poteter, sopp, hjerteformede stykker omelett og grønnsaker.

Bibimbap er en koreansk spesialitet. Monica Strømdahl

Bibimbap består av strimlet oksekjøtt og grønnsaker med et speilegg på toppen. Ved siden av kommer det ris og en chilisaus.Spisevennen tar spisepinnene og visper sammen ingrediensene før sausen helles i miksen.

— Slik gjør de det i Korea, sier han og skyfler i seg maten. Vi får også prøve en bit. Miksen av marinert kjøtt og friske grønnsaker med chilisausen som ekstra spiss, er delikat.

Små, søte saker

Vi har tidligere spist bulgogi på Nam Kang sushi, en av de få stedene der man kan få koreanske retter. Ellers er det bare Azuma i Kirkeveien som kan by på denne koreanske spesialiteten.

Men på begge de andre stedene er det mulig for gjestene å tilberede maten på en bordgrill. Her får vi en ferdig porsjon med strimlet gulrot og løk, spirer og tynne flak reddik.

— Selve presentasjonen på rettene er ganske lik, mener Bordvenninnen

— Men det er absolutt ingenting å utsette på smaken.

Servitørene er tilstede, men ikke påtrengende

Under måltidet har servitørene passet på at vi får fylt opp vannglass og bestilt mer å drikke.

Lokalet er delikat innredet. Monica Strømdahl

— De har vært til stede og fortalt om rettene, uten å virke påtrengende, sier Bordvenninnen.- Men det er ikke alt jeg har fått svar på når det gjelder maten.

En av de mer autentiske koreanske restaurantene i Oslo

— Først må vi spise dessert, men mitt inntrykk er at dette er en av de mer autentiske koreanske restaurantene som er her i byen, sier spisevennen og bestiller yakbab, søt, dampet ris med karamellsaus, en kule bjørnebæris.

Bordvenninnen ber om en pannekake med nøtter, som er litt hard, men full av smak. Det er likevel risdesserten som er mest spennende.

Snartur til Seoul

— Både Azuma og Nam Kang har andre asiatiske kjøkkentyper på menyen, men dette er det nærmeste jeg har kommet Seoul og Busan i Oslo, sier spisevennen.

— Er det noe jeg stusser på, er det prisnivået, sier Bordvenninnen.

— 350 kroner for min hovedrett er mye, og hvis man ønsker mer kjøtt, kan man få en ekstra porsjon for 228 kroner. Det nærmer seg smertegrensen, selv om det er godt.

 • Hadde de hatt koreansk eller asiatisk øl, ville det vært å foretrekke, sier spisevennen.

— Så de har noe å gå på før dette stedet blir en like stor hit som «Gangnam Style».

 1. Les også

  «Asia» er en god asiatisk nykommer på Aker Brygge

 2. Les også

  Nodee: Lunt og lekkert

 3. Les også

  Oriental: Ikke helt i toppen

 4. Les også

  Mr. Bay - Åååå, dette er så nydelig!

 5. Les også

  Dinner: Glovarm mat - kjølig service

 6. Les også

  Enkelt, rått og godt

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Prøv denne spesialiteten

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Oriental har åpnet ny filial på Majorstuen. Holder den mål?

 3. SULTEN

  For tre år siden spådde vi at denne restauranten aldri ville overleve vinteren. Heldigvis tok vi feil.

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Ikke på topp hos Tabibito

 5. SULTEN

  Tyrkiske gleder på Sørenga

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: J2 er årets beste nykommer