Sulten

Skur 33: Lite som skurrer

Skur 33 får så hatten passer av flere gjester. Vi måtte sjekke hvordan det står til et halvår etter åpningen.

  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6
Interiøret på Skur 33 er enkelt og rustikk.

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Se alle anmeldelsene i restaurantguiden

«Skur 33 leverer mat i toppklasse», konkluderte vår anmelder i slutten av august i fjor.

Ikke alle gjestene hadde hatt den samme opplevelsen, og en stund etter begynte det å dukke opp dårlige omtaler i kommentarfelt og på andre nettsteder.

  • Guide: Her 15 nye restauranter du bør vite om

Nådeløse gjester

«Iflg anmeldelse i blant annet Aftenposten skulle dette være i toppsjiktet av restauranter i Oslo. Det er det IKKE!» , heter det i en av de mange, krasse, anmeldelsene på anmeldelsesgiganten Tripadvisor.

Vi fikk også flere tips om at kvaliteten var dårligere enn det vår anmelder mente.

Hva i all verden har skjedd? Hadde suksessen gått folkene på Skur 33 til hodet?

Bordvenninnen og jeg fikk beskjed fra sjefen om å dra dit på gjenbesøk så fort som mulig:

— Ta en stresstest og vær der en dag det er mange gjester, så får vi se hvordan de klarer seg.

Løper beina av seg

Det er tidlig på sesongen og byggearbeider rundt Skur 33, men til sommeren er dette en perle der du kan nyte kveldssolen lenge.

Kvelden vi kommer, er det så å si stappfullt, men hovmesteren klarer å klemme oss inn på et bord der vi har godt overblikk over baren og kjøkkenet. Langs langbordene sitter flere store selskap, og vi kan se hvordan hovmesteren dirigerer servitørene etter som maten blir klar på kjøkkenet.

— Det foregår med militær presisjon, bemerker jeg idet servitørene løper med mat til bordene. Bartenderne hjelper til med drikke når det kniper – her løper de beina av seg. Vår servitør har kommet med menyer og tatt opp bestilling på drikke, og like etter får vi øl og vin.

Menyen er full av italienske fristelser, men også med norske råvarer. Bordvenninnen vil gjerne ha østers, og her har de en variant som er basert på innehaver Dag Tjerslands bok Italia. Jeg har fått øye på linguine med hjerteskjell, og Bordvenninnen er med på å dele på godene før hovedrettene.

Tjerslands østers kommer med reddik, purre, silderogn, sukkerert og pepperrot. Det er tre av dem. Tilbehøret er pikant, men overdøver ikke sjøsmaken.

Skjellsettende pasta

Italiensk mat på sitt beste: Linguine med hjerteskjell og en himmelsk chilisaus.

Det er likevel pastaen med hjerteskjell som er kveldens vinner: Pastaen er kokt til perfeksjon. Skjellene har en fin sprett og tyggemotstand, og sausen med chili, hvitløk og persille har et mildt, men nydelig sting. Bordvenninnen og jeg kappes om å få med oss sausrestene.Skur 33 har et bra utvalg italiensk vin på glass, så vi ber om hver vår rødvin til hovedrettene. Bordvenninnen vil teste pizzaen med hummer og torskekjaker mens jeg har lyst på salsiccia. Selve pølsen koster 245 kroner, og da kommer den med løkkompott og bakt sjalottløk. Slikt blir man ikke mett av, så jeg ber om salat og artisjokker ved siden. Det blir en hundrelapp ekstra.

— De vet å ta seg betalt, sier Bordvenninnen.

— Men du verden så god maten er, legger hun til etter en bit av pizzaen, som er overstrødd med hummer og torsk. Skorpen og den tynne bunnen er sprø etter runden i vedfyrt ovn, og råvarene kommer til sin rett.

Hva er det med prisene?

Under hele måltidet har vi vært omgitt av ulike servitører, men de har vært både oppmerksomme og hyggelige. I det hele tatt har servicenivået vært høyt hele veien denne kvelden, på tross av at det er mange gjester. Selv et kravstort selskap ved bordet bortenfor er blitt vennlig bemøtt, og har tødd opp i løpet av måltidet.

— Noen steder er desserten en parentes, men denne hasseliskremen er verd en tur alene , sier Bordvenninnen.

Min tiramisú er også tydelig hjemmelaget, og med et glass dessertvin til som en fin avrunding.

  • Restaurantguide: Her får du deilige desserter
  • Flott beliggenhet, flink service, nydelig mat. Det virker som om man har klart å foreta en snuoperasjon etter kritikken, mener Bordvenninnen.

— Prisnivået trekker ned, men ellers har dette vært et vellykket måltid.

Eller k anskje vi rett og slett var ekstra heldige denne kvelden?