Sulten

Her er de 50 beste restaurantene i Oslo

Hvor skal du spise ute i Oslo? For første gang gir våre tre matanmeldere deg listen over hovedstadens 50 aller beste spisesteder.

Oslo byr på mange fantastiske spiseopplevelser. Her er de 50 aller beste!
  • Torstein Ringnes
    Redaksjonell utvikler

Denne guiden ble opprinnelig publisert i desember 2018 og er basert på anmeldelser i 2018.


Hvert år anmelder Aftenposten over 150 restauranter i Oslo. Tre ganger i uken har vi en matanmeldelse på trykk, der vi anmelder spisesteder i alle prisklasser – alt fra brune kneiper til fancy gourmetrestauranter.

Årsaken til at vi anmelder så ofte, er at det ikke skal gå så lang tid før en restaurant blir anmeldt på nytt. De kan ha fått ny kjøkkensjef, endret konseptet, og menyen eller spisestedet kan være pusset opp.

Aftenpostens faste matanmeldere Modesty, Smørbukk og Dagobert gleder seg over mange nykommere blant Oslos beste restauranter.

NB: Under sommeren kan enkelte av restaurantene være feriestengt, og noen flytter. Det gjelder fem restauranter, disse er markert i guiden.

Maksimalt 30 poeng

Alle restauranter blir vurdert etter fem ulike kriterier: miljø, meny, mat, service og verdi for pengene. Maten blir mest vektlagt. Totalt kan spisestedet altså oppnå 30 poeng, og på listen over de 50 beste restaurantene i Oslo har alle fått mellom 24 og 29 poeng, og dermed sammenlagtkarakteren 5 eller 6.

Her er listen over Oslos beste restauranter:

Les mer om

  1. Restaurant
  2. Restaurantanmeldelse
  3. Vin
  4. Vinanmeldelse