Sulten

Restaurantanmeldelsen: Albert er alright

Albert bistro er et godt valg hvis du er på Aker brygge.

  • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6
Meget god lammeskank.
Albert bistro ligger fint til på Aker Brygge.

— Det er veldig vanlig å si at man ikke liker turististfellen Aker brygge, men sannheten er at den har gjennomgått en stor forandring de siste restaurantårene, sier spisefølget.Jo, man har fortsatt både TGI Fridays , Big Horn steakhouse og Jacob Aall , men ellers har det dukket opp mange nye og gode spisesteder – i tillegg til flere plastiske operasjoner. Delicatessen , Asia , Jarmann gastropub , Burger Joint og Huy er fem gode spisesteder, og fra før av har man både Louise , Lofoten , Olivia og Onda . Vi har satt oss inn på Albert bistro , som byttet kjønn fra Albertine for noen år siden.

  • Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

I den sorte gryte

052A7012m_doc6mdl8l1vkcn1msd0e2hh-KxeMoRd5E7.jpg

— Koselig sted med peis, behagelig musikk og brasseriestil, men de er langt fra like "franske" som Brasserie France og Brasserie Blanche . Det er litt for striglet, mener spisefølget og leser gjennom menyen med flere franske klassikere. Noe brød får vi ikke servert før forrettene, men det tar ikke lang tid før blåskjell og laks står på bordet. Restaurantguiden: Her er Oslos beste brasserier!

Blåskjellene blir servert i en sort kjele med lokk som vi bruker til de tomme skjellene. De er dampet i en vanlig blanding med hvitvin og fløte, er mild, men smaker masse. Skjellene er saftige og prisen på 149 kroner er grei for så mange blåskjell.

Den andre forretten er også vellykket. Tynne, velsmakende lakseskiver har selskap av en enkel, frisk salat, samt en syrlig og god appelsinvinaigrette.

Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

Lammelår – nedre del

Gjestene varierer fra eldre venninner til kjærestepar og noen barnefamilier, for menyen er lett å like for de fleste aldersgrupper. Servitøren har anbefalt en Louis Jadot Bourgogne til hovedrettene, stygt ganget med 3,7 av polprisen, men den fyldige vinen er grei til både burger og lammeskank.

Restaurantguiden: Her finner du burgerkongene!

— En god burger, men det finnes bedre burgerkonkurrenter i nærheten av restauranten, mener spisefølget. Kjøttet er en blanding av høyrygg, bryst og bibringe av okse, er lunken, men saftig og god på smak. Tilbehøret er standard med salat, tomat, bacon og ost, men den røkte Jarlsbergosten er ikke smeltet, og har fått for kort tid på burgeren. Brødet er litt tørt, men bra at man har valgt en grov variant.

Meget god lammeskank.

Lammeskanken vinner soleklart konkurransen som beste hovedrett. Saftig, mør og god og mye kjøtt til en sulten kropp. Kraften rundt skanken er salt og god, og de grillede rotgrønnsakene er meget smakfulle. Det eneste å klage på er litt for myke og bløte poteter. Restaurantguiden: Her er spisestedene på Aker Brygge

Albert bistro har som alle andre steder på Aker Brygge en stor uteservering.

— Smakte det bra? Servitøren har vært hyggelig hele kvelden, men når esken med bestikk og servietter står på bordet, vi heller i vann og vin selv, så har de en enkelt jobb. Servitøren spør om dessert, og vi avslutter med en ostetallerken med fire ulike oster. Dessverre er alle kjøleskapskalde, og kun en Gruyère innfrir.Regningen kommer på 1700 kroner inkludert to øl og kaffe, en grei pris på Aker brygge for et mettende måltid.