Sulten

Arte Pazza: Barnevennlig sicilianer

Vår vurdering:

4 av 6
afp000806406-3ABtp8FSOj.jpg

Arte Pazza på St. Hanshaugen er en hyggelig strøksrestaurant for hele familien.

  • Dagobert

Hver uke besøker vi tre restauranter i ulike prisklasser. Søk i restaurantbasen og se de sist anmeldte restaurantene her

— Excuse me. Could you please speak english?

Servitøren som har kommet med menyen og helt vann i glassene, ser spørrende på oss.

- Of course. Could we have a glass of white wine and a beer, please?

Litt etter er drikkevarene på plass på bordet.

afp000806413-sAAtuADMZQ.jpg

Arte Pazza, som ligger i ly av St. Hanshaugen, er tydeligvis et populært sted. På et langbord sitter en storfamilie og hygger seg med pizza og pasta. Ellers er et venninnepar med småbarn og et kjærestepar som lener seg tett over bordet i samtale de andre gjestene.

Mykje lyd og mykje varme

Det er tydelig at vertskapet har italienske røtter, med mor fra Sicilia og far fra Toscana. Menyen bærer preg av dette, med hovedvekt på pizza og pasta, men også et utvalg salater, forretter og et par kjøttretter.

— Det er en god ting at man selv kan bestemme tilbehøret til oksefileten og entrecôten, som begge kan fås i to størrelser.

Dermed går jeg for en stor entrecôte (250 gram) med gratinerte poteter og porcinisaus. Bordvenninnen har blinket seg ut pizza Etna.

— Hvis jeg ikke husker feil, fikk vi en fantastisk pizza sist vi var her. Skal vi dele på bruschetta først?

Saken er biff

Bruschettaen kommer på tykt brød som kan minne og en krysning av pizzadeig og focaccia med et fint strøk urter på. Oppå har vi fått saftige, hakkede tomater, noen biter mozzarella. Et hint av hvitløk og olivenolje runder av smaken.

Les også vår anmeldelse av Trattoria Popolare:

Les også

En snarvei til Italia

— Is everything all right? Spør servitøren og tar en ny bestilling på drikke samtidig som tallerkenene blir tatt av bordet. Bordvenninnen og jeg ber om hvert vårt glass rødvin til hovedrettene.

En kikk på vinskapet ved inngangen avslører at det er vin fra Sicilia som dominerer. Det kjennes også slik ut fra lukt og smak på glassene vi har fått: Tungt og fruktig.

- Det var litt av et kjøttstykke! Bordvenninnen ser på den digre pucken som ligger på den avlange tallerkenen. Jeg skjærer i biffen og den rosa kjernen viser at den er tilberedt slik jeg ba om: Medium/rare.

Ved siden av har man lagt til en bukett brokkoli og en skål porcinisaus. En glohet leirskål med ostelokk skjuler små potetbiter ispedd litt løk.

— Mmmm, jeg kunne like gjerne bestilt dobbel porsjon av disse potetene, så gode er de.

Sjekk guiden: Her får du Oslos beste pizza

Pizzakunst

Bordvenninnen er også meget fornøyd med pizzaen, som har en knasende sprø bunn.

afp000806408-CgOfjoeHzl.jpg

— Tomatsausen og salamien er pikant, og løken og kapersen gir den en fin finish. Jeg skjønner hvorfor det er en jevn strøm av folk som er innom og henter pizza, sier hun, som har utsyn mot inngangen.Familien har betalt og gått, og kjæresteparet sitter tett lent over hver sin dessert.

— Jeg får ikke ned en bit til, sier Bordvenninnen. Jeg er også blitt god og mett. Det eneste som er igjen på min tallerken, er mesteparten av sausen, som ikke imponerte.

— De har hjemmelaget is, men den kan vi heller spise til sommeren når vi likevel skal ta en tur på 'Hauen.

Ble du sugen på pizza? Sjekk også disse:

Les også

  1. Pizza hos Patio - en mester holder stand

  2. Etter 120 år har baker'n slått seg på pils og pizza

  3. Bryggas beste italiener

  4. Trattoria Popolare: Mett og mer

  5. Pizza hos Patio - en norgesmester holder stand

  6. Anmeldt: Pils og pizza hos baker'n på Løkka