Sulten

Mr. Bay: Dyrere, men fortsatt deilig

Det kan bli dyrt på Mr. Bay, men maten er strålende.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

5 av 6

Smak av Østen innfrir. Ørn E. Borgen

Hyggelig lokale med bra service.

— Kühn du ha den?- Morsom i dag! Spisefølget og jeg skåler i en meget frisk og fruktig Kühn Hallgarten Hendelberg Riesling Trocken og venter i spenning på maten.

Etter at de flyttet fra Lysaker, har Mr. Bay i flere år holdt stand på Tjuvholmen med sine retter basert på det thailandske og vietnamesiske kjøkkenet. Det lune lokalet har små bord i ulike fasonger, samt sofagrupper med høy rygg som er blitt veldig populært hos mange restauranter.

Restaurantguiden: De beste eksklusive asiatiske restaurantene i Oslo

På tide å bruke fingrene

— De er blitt en del dyrere siden sist. Vi leser gjennom menyen og husker at vi sist betalte 629 kr for Chef's sharing menu. To år etter ligger prisen på 789 kr, et drøyt prishopp. Vi går derfor for à la carte-menyen, men også der er prisene høye. Valget faller først på asiatiske fingermat, der prisen er 249 kr pr. person.

Restaurantguiden: Her finner du billige asiatiske restauranter

- Dette kan de, sier spisefølget med munnen full av mat.

Stemningsfullt hos Mr. Bay. Ørn E. Borgen

Første servering ankommer på et avlangt fat, smart plassert i høyden slik at man får plass på bordet. Asjettene er varme, og vi nyter fem ulike asiatiske go'biter. Vårrullene er knasende sprø og dyppes i en mild, hjemmelaget chilisaus, som ikke blir for dominerende. Deilige er også de saftige kyllingspydene som blandes med tykk og velsmakende peanøttsaus — klassisk og godt.Sprøstekt wanton er godt, men smaker mest frityr, mens den runde, sprø «pengesekken» med masse scampi er fatets store vinner. Utrolig saftig og god, og også den får litt chilisaus på seg før den glir ned i det store gapet. Mr. Bay har servert disse go'bitene i alle år, og sammen med saftige, biter indrefilet i cha plu blad oppå noen slappe asparges, er dette en mettende og bra start på måltidet.

Restaurantguiden: Populære restauranter akkurat nå!

Mr. Lobster

Servicen har alltid vært god hos Mr. Bay, og også denne kvelden innfrir de. De forteller i detalj om maten, kommer med anbefalinger og heller jevnlig i vann og vin. Ikke lenge etter at forrettene er båret ut, får vi servert de to hovedrettene.

Deilig hummer og annen sjømat. Ørn E. Borgen

— Min er best, mener spisefølget og skraper ut mer hummer av kloen. Retten «Smak av Østen» byr på en halv fersk hummer, saftig og velsmakende, blandet i en tomatsaus med smak av både hvitløk, ingefær og et svakt chilibitt. Lett å like, men fint at man ikke ødelegger for hovedpersonen med for mye krutt. I tillegg til det store krepsdyret, er fatet fylt med saftige biter breiflabb, store kamskjell, spenstige kongereker, og noen sprø grønnsaker. Restaurantguiden: Her får du mye og god mat for pengene

3 delt på 4

Høyt under taket hos Mr. Bay. Ørn E. Borgen

Den andre hovedretten er minst like god. Flere store biter mørnet indrefilet av okse er så saftig og velsmakende, og trer godt frem i den milde chili— og peanøttsausen. Med biter av løk, sprø paprika og asparges, samt cashewnøtter og ris, er dette en meget vellykket hovedrett. Porsjonene er store, og et følge på fire personer kan fint dele tre hovedretter. Da blir det i tillegg litt rimeligere, for de to koster 349 og 328 kroner.- Desserter er ofte kjedelig affærer på asiatiske restauranter, men de beste i byen har ofte godt grep om klassiske desserter, i tillegg til mangopuddingen som finnes overalt.

Restaurantguiden: Restauranter med innholdsrik dessertmeny

Mr. Bay ligger sentralt plassert på Tjuvholmen. Ørn E. Borgen

En luftig og glovarm sjokoladefondant serveres med et dryss chili inni og en god kule kokossorbet — akkurat passe søtt og sterkt. Vi har også valgt en meget god creme brulee med en markant smak av ingefær.- Mr. Bay holder koken på Tjuvholmen, men må passe seg for å ikke prise seg ut av konkurransen.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Søtt, bråkete og middelmådig på Oriental

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Nå har de skjerpet seg

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Deilig dim sum

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Du blir mett, men ...

 5. SULTEN

  Huy Tapashi holder koken

 6. SULTEN

  Fire grunner til at restauranten Mr. Bay bør ta seg på tak før 10-årsjubileet neste år.