Sulten

Her er fem strålende steder for å bli mett og utørst på Tøyen

Mye har skjedd på Tøyen de siste årene, særlig for de som er glad i god mat og drikke. Her er fem gode grunner til å dra dit.

Tøyen har blitt et området til å spise opp den siste tiden. Her nyter folk maten hos Tøyengata Bodega.
  • Erik Gulbrandsen
    Erik Gulbrandsen
    journalist

Tøyen har opplevd en voldsom oppblomstring de siste årene, spesielt på spise- og drikkefronten. Tidligere var det folketomt på betongørkenen Tøyen Torg og området huskes best da man sto i kø nedover bakken for å levere selvangivelsen i tide. Sjekk ut disse flotte stedene.

Nord & Natt

Nord & Natt fikk gode anmeldelser av Aftenpostens matanmelder.
  • Milliardløftet på Tøyen kan bli brutt!

Hagegata 24.

Kortreist, økologisk mat med nordisk tilsnitt. Lune lokaler som også tilbyr søndagsbuffet. Restauranten ble anmeldt for ni måneder siden til karakteren 5 og har både en bistromeny og en restaurantmeny med sesongens 3- og 5-rettere. Sjekk ut desserten brent geitost fra Grindal gård med eplegele og krydderkaramell.

Postkontoret

Spill shuffleboard, spise en prisbelønnet pizza eller nyt en av de mange ølsortene Postkontoret byr på.

Hagegata 27.

Hipsterpreget pub, spisested og scene i hjertet av Tøyen. Folkene bak pizzarestauranten Patio driver kjøkkenet og sjekk ut pizzaen Vulquan som vant en konkurranse i 2012 om Oslos beste pizza. Tomatsaus, mozzarella, hakket jalapenos, reinsdyrskav, spekeskinke, vårløk, marinert og grillet artisjokk, pesto og timian. Har også shuffleboard.

Melt Thai Kitchen

Klar for en sushiburrito? Ta turen til Melt thai Kitchen i Hagegata.

Hagegata 24.

Ligger på Tøyen torg, like ved T-banen. Tradisjonelle retter tilberedt av thailandske kokker. Dette er en av Oslos aller første restauranter som var ute med sushiburrito. Trenden oppsto på vestkysten av USA og har tatt av de siste årene.

Human Mote

Gode cocktails får du hos Human Mote på kveldstid. Om dagen er stedet kaffebar.

Økernveien 9.

Baren og kaffestedet holder til i den tidligere kjolebutikken Human Mote og eierne synes det var såpass «off» med navnet, at det var kult. Neon-skiltet skinner fortsatt og kl. 10.00–18.00 er det kaffebar med surdeigsbakevarer, før stedet blir en cocktialbar om kvelden.

Tøyengata Bodega

Nordisk-inspirerte får du på uformelle og røffe Tøyengata Bodega.

Heimdalsgata 37.

Matbar med nordisk-inspirerte tapasretter, kjøtt, fisk og mye annet. Har også bibliotek i kjelleren. Her er det enkelt, røft og hjemmesnekret, med enkelte lekre designelementer. Tilbyr plass til større selskaper og har nå masse julemat på menyen. Sjekk ut ukas bodegagryte med brød til fine 169 kroner.

Les mer om

  1. Restaurant
  2. Næringsmiddelindustrien
  3. Restaurantanmeldelse
  4. Tøyenløftet