Sulten

Fortrøffelig i Josefines gate

Vår vurdering:

5 av 6
En god grill er halve måltidet. Kjøkkensjef David Hansson ved kulegrillen.

Hos nykommeren Pinerolo Cantina kan du komponere dine egne retter, men det blir fort dyrt.

  • Dagobert

Hver uke besøker vi tre restauranter i ulike prisklasser. Søk i restaurantbasen og se de sist anmeldte restaurantene her.

— Jeg kunne sittet her hele kvelden, hadde det ikke for dem, hvisker Bordvenninnen og nikker bort mot to bord fylt av feststemte gjester som skåler tett.

Servitøren kommer med øl og drinker til dem før han kommer til oss spør om vi vil ha noe mer. Men nå er vi så gode og mette og klarer knapt å tenke på kaffe og avec.

— De har fantastisk mat, hyggelig service og bra beliggenhet. Nobilis, som lå her før, hadde mye av det samme, men virket litt stivere. Nå er det tydeligvis blitt et sted man tar noen drinker før man skal videre.

— Eller blir sittende. Jeg ville i hvert fall blitt her for maten.

Delt glede

Menyen er lagt opp med deleretter, slik at det er mulig å smake seg igjennom den. Dessuten kan man velge tilbehør fra tre kategorier. Vi begynner med et glass prosecco og hvitvin, selv om spise- og drikkekartet også fristet med friske signaturdrinker.

Pinerolo Cantina ligger i Josefines gt. 23.

— Vi anbefaler folk å ta et par-tre antipasti, forretter, så kan dere dele mellom dere, forteller servitøren. Bordvenninnen vil prøve langtidsstekt kylling, mens jeg velger grillet ost med speck og et fat med italiensk skinke, pølse og spekemat.

Men først får vi deilig, luftig brød med pisket smør.

— Farlig godt, sier Bordvenninnen.

— Men jeg må passe på at jeg har plass til mer etterpå, sier hun og skyver brødet bort til meg.

Smelteost og pølse

Servitøren kommer med to avlange tallerkener. På den ene krøller det seg forskjellig pølsemat, mens den andre er prydet med fem små brødbiter pyntet med klikker med kylling. Nå kommer også den grillede osten til bordet. Jeg dytter kniven ned i den glohete osten, som har en strimmel sprø sideflesk på toppen.

- Kjenn den smaken! Osten har et behagelig syrlig sting, og konsistensen er behagelig. Dette stykket ost kunne blitt spist med skje.

— Du har ikke prøvd kyllingen. Merker du den syltede løken? Den hever smaken flere hakk.

Vi klarer ikke å bli enige om hvilken pølse som er best på spekefatet, men salamien med trøffel er den som først tar slutt, fulgt av prosciuttoen fra San Daniele, som er som smør i munnen. Men pølsen laget på svinenakke er heller ikke noe å kimse av, så snart er alle fat tomme.

Kul grill

— Har du sett inn? De har en stor, grønn kulegrill inne i den åpne kjøkkenløsningen. Menyen skryter også av txogitxu-kjøtt, som skal være fra gourmetmekkaet San Sebastian.

Jeg vurderte pastaretten, men fikk mer lyst på oksefilet. Det er jo grillsesong. Det er ikke bare kjøtt, pasta og blåskjell som frister: Listen over tilbehør er lang, men jeg ender på entrecôte med risotto, grillede maiskolber med chili og andelever-smør.

Bordvenninnen har fått øye på pommes frites med trøffel på menyen, og ber om dette med en grønn salat og basilikumaioli ved siden av indrefileten.

Også min entrecôte har fått en liten, frisk salat ved siden. En liten panne risotto, to halve maiskolber rullet i parmesan og en kule andeleversmør kommer også.

— Alt tilbehøret er perfekt: Jeg kunne spist dobbel porsjon av risottoen, som har akkurat passe tyggemotstand. Smøret har en flott smaksbalanse, og parmesanen på maisen gir den akkurat det ekstra salte stinget som fullender smaken. Så får det heller være at selve kjøttet er litt mer stekt enn jeg hadde best om.- Min indrefilet har den riktige rosa kjernen, og basilikumaiolien står nydelig til trøffel-pommesen. Hva synes du om dette?

Bordvenninnen runder av med en sitronterte med vaniljeis og tyttebær, bjørnebær og bringebær mens jeg får en brownie.

Vi betaler før bordet ved siden av bestiller påfyll.

— Deleretter er en fin måte å få smake mer av hva kjøkkenet tilbyr, men når man må bestille tilbehør ved siden av hovedrettene, blir det fort dyrt. Min hovedrett med alt ekstra kom på over 330 kroner. Det er ganske stivt.

— Vi får dele en hovedrett neste gang.


Pinerolo Cantina

Vår vurdering:

6 av 6

4 Miljø:

Vår vurdering:

6 av 6

5 Meny:

5 Mat:

5 Service:

4 Pris:

Totalvurdering: 23 av 30 poeng