Sulten

Garage stenger dørene

 • Øystein Aldridge

Slik så det ut da Garage åpnet dørene i de gamle lokalene til So What! i 6. desember 2003. Ganske nøyaktig syv år senere, er festen slutt. Indrelid, Trygve

 • Dessverre har også vi fått erfare at det å drive en relativt liten livescene på klubbnivå som dette, ikke er god butikk<i>,</i> opplyser Garage i en pressemelding.

Les også:

Les også

Upretensi&oslash;s fest i seks dager

Lørdag 4. desember 2010 blir siste dag med fest på

Utestedet har siden åpningen i 2003 hatt internasjonale artister som Arcade Fire, Arctic Monkeys, The xx, Buzzcocks og Mercury Rev på scenen.

Kjempet mot røde tall

Vi som startet og har driftet stedet de siste årene har innsett at det ikke lenger er mulig å drive videre forsvarlig. Høye driftskostnader i et relativt lite lokale, har over lengre tid satt sine økonomiske spor og vi evner ikke lenger å kjempe mot røde tall. Til tross for utallige forsøk, idédugnad og tiltakspakker, går ikke stedet rundt. Egenkapitalen er tapt, og det er ikke grunnlag for fortsatt drift , heter det i en pressemelding.

Lørdag 6. desember 2003 åpnet Garage Oslo i lokalene til So What som noen måneder tidligere hadde kastet inn håndkleet etter ni års drift. Nå går det nok en gang mot slutten for møteplassen i Grensen nr. 9.

Færre bargjester

Garage har i likhet med sin forgjenger huset en mengde flotte arrangementer med internasjonale og nasjonale band. Vi som har jobbet med stedet føler oss privilegerte. Vi har gode minner fra både konserter og i møtet med så vel publikum som artister.

Dessverre har også vi fått erfare at det å drive en relativt liten livescene på klubbnivå som dette, ikke er god butikk, heter det videre.

I tillegg har Garage vært avhengige av godt besøk i baren på gateplan for å kunne finansiere scenedriften i kjelleren, noe som har vært et problem.

De siste par årene har tyngdepunktet i Oslos uteliv hatt sitt senter et stykke unna Grensen, og dette har medført redusert besøk i våre lokaler.

Frem til 4. desember vil stedet fortsette driften som før, og lover flere konserter.

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Rekordpågang til «hemmelig» konsert i skogen

 2. KULTUR

  Jo, visst kan du gå på konserter i sommer! Her er vår guide til festivaler over hele landet.

 3. OSLOBY

  Sørkedalen Landhandel åpner igjen

 4. A-MAGASINET

  Lørdag headliner Pasha Rockefeller for første gang. Så tar han med seg rapdrømmen til SXSW i USA

 5. KULTUR

  Flere vil ta betalt for nettkonserter

 6. ØKONOMI

  I dette naustet arrangerte fetterne den første festivalen. Nå er de en del av en voksende norsk milliardindustri.