Sulten

Munchies er en seriøs burger-utfordrer

De var uheldige med loddtrekningen i Oslobys Burger-VM og møtte semifinalist Døgnvill. Nå slår Munchies tilbake.

 • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

Munchies holder til i et lite lokale, nærmest et gatekjøkken. Men det finnes som oftest sitteplass. ALEKSANDER ANDERSEN

Hver uke besøker vi tre restauranter i ulike prisklasser. Søk i restaurantbasen og se de sist anmeldte restaurantene her.


«Munchies er skikkelig bra sted med bra burger, men de har vært uheldige med konkurrenten, tror jeg. Vanskelig å velge en vinner blant Munchies og Døgnvill.»

«Har du prøvd Munchies? Hakket over illegal, og hyggelig prisnivå.»

Mange lesere reagerte på at nykommeren Munchies måtte møte etablerte Døgnvill allerede i første runde i Oslobys burgercup. Derfor tok vi utfordringen og dro dit for å prøve hamburgeren og gi dem en ekstrasjanse.

Lokalet er, i likhet med Illegal, ikke all verden. Noen lave og høye bord, et par vindusplasser, noen utebord mens interiøret inne er holdt i lyst tre. Den eneste dekorasjonen er fire fotografier på den ene veggen.

— Det ser hjemmesnekret ut, men fungerer til sitt bruk. Dette er ikke et sted der man setter seg ned et par timer. Dermed kan man servere flere kunder.

ALEKSANDER ANDERSEN/Aftenposten

Lett, rett og slett

— De later ikke som om de er en restaurant, men et gatekjøkken. Så lenge de kan levere kvalitet, gjør det ikke noe hvordan lokalet ser ut, mener Bordvenninnen.

Menyen har mindre å velge mellom enn andre burgersteder i byen, men Munchies kan by på flere spennende typer tilbehør som coleslaw, mango curry-, jalapeño-, BBQ- og aioilidressing . Ved siden av pommes frites og ekstra bacon og ost

— Dessuten har det dyreste burgeralternativet, Munchie, en blåmuggostdressing. Det låter godt. Den vil jeg ha!

Vi stiller oss i køen til disken. Mens vi venter på tur, bestemmer jeg meg for en cheeseburger, som kommer med cheddarost, ketchup, sennep og pickles. Ved siden av ber vi om pommes frites med aioli.

afp000742504-OuanS3bBOa.jpg ALEKSANDER ANDERSEN

— Dette er et sted for øldrikkere, så jeg tar en ingefærøl for en gangs skyld, sier Bordvenninnen. Jeg ber om Schous øl fra fat, som kun er å få på enkelte utesteder. Ølet smaker fruktig og friskt, så jeg nipper til den mens vi venter. Bordvenninnen er meget fornøyd med det importerte ingefærølet.- Fentiman’s. Det husker jeg fra Englands-turer, men nå er det tilgjengelig også i Norge. Godt, uten det kraftige ingefærstinget enkelte merker har.

Dryppende deilig

— Cheese, Munchie og fries? Servitøren kommer med to plastkurver der hamburgerne er pakket inn i papir og en pose med pommes frites.

- Dette er som en amerikansk film , sier Bordvenninnen mens hun pakker ut burgeren, som drypper av blåskimmeldressing.

Etter en bit smiler hun fornøyd.

— Sprøstekt bacon, myk, stekt løk og en himmelsk dressing. Det er nesten så du ikke får smake, spøker hun.

Min cheeseburger har kommet i et grillet brød, og cheddaren har smeltet akkurat slik jeg liker den – den kleber seg ikke til brødet, men er såpass myk at den legger seg oppå kjøttet uten «glipptak».

Nesten toppscore

- De som har skrytt av Munchies, har helt rett. Dette er en burger man gjerne kommer tilbake for. Den er passe tykk – noen steder får man enorme kjøttpucker som er rå inni. Hadde det ikke vært for at pommes fritesen er litt tynnere enn jeg liker og har for mye salt på, ville jeg gitt dette måltidet karakter seks.

— Men nå er det ikke mer mat 160 gram hamburger går fort når den er så god. Folk venter på plass og vi har spist og drukket opp. Skal vi ta en til eller komme tilbake så fort sjansen byr seg?

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Tam mat på Grill's Ville

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: 5 grunner til å stå i kø for en Illegal burger

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Her var burgeren så liten at vi kjøpte én til

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Små, men gode burgere hos Tommi’s burger joint

 5. SULTEN

  Bygg din egen burger

 6. SULTEN

  Burgerkrig i byen