Sulten

Dette er Oslos beste burgere

Dette er burgerne våre anmeldere anbefaler.

Best i byen ifølge Oslobys lesere: Illegal burger. Robert McPherson

 • Dagobert

Møllergata 23

428995-i50jWgR5OX.jpg Robert McPherson

Illegal Burger holder til i et lite og rart lokale, nesten umulig å finne frem til. Døren åpner rett inn i en gang, og selve spiselokalet ser ut som en krysning av kaffebar og venterom på en busstasjon med benker og krakker.Syv typer burgere, seks med kjøtt og en fiskeburger. Mulighet for å bestille ekstra tilbehør.

Brødet er lyst, klassisk hamburgerbrød, mykt og godt. Og burgeren er byens beste, uten sammenligning. Skikkelig kvernet kjøtt, saftig og lekkert med en tydelig kjøttsmak.

Grillede poteter med et fint lag salt med aioli ved siden kommer på en enkel, dyp tallerken, og er blant de bedre vi har fått.

Mer om Illegal burger: Kart, info og anmeldelse


Maridalsvn. 13

Stedet ligger i ett av nybyggene i Vulkan-området, rett ved Dansens Hus. Lokale med stilig dinerpreg.

afp000743317-y_fXODNZ6L.jpg Rolf Øhman

Maten er lekkert dandert, brødet var krisp og deilig, det samme med salaten. Saftig burger, pommes fritesen var tynn og sprø, med en deilig aioli ved siden. Så god at du vil ha mer! Spennende kombinasjoner: Du kan få burgerutgaver av kyllinglår, eksotisk tilbehør som fikenmarmelade, salsa verde, chipotlemajones og en burger med chili laget på svin, appelsin og cayennepepper. Mer om Døgnvill: Kart, info og anmeldelse

Bernt Ankers gate 5

Noen lave og høye bord, et par vindusplasser, noen utebord mens interiøret inne er holdt i lyst tre. Den eneste dekorasjonen er fire fotografier på den ene veggen.

afp000742504-OuanS3bBOa.jpg ALEKSANDER ANDERSEN

Menyen har mindre å velge mellom enn andre burgersteder i byen, men Munchies kan by på flere spennende typer tilbehør som coleslaw, mango curry-, jalapeño-, BBQ— og aioilidressing. Ved siden av pommes frites og ekstra bacon og ost. Dette er en burger man gjerne kommer tilbake for. Mer om Munchies: Kart, info og anmeldelse

Bankplassen 3

Du skjønner du har kommet til Arkitekturmuseet: Lekkert lokale inne med bord tegnet av Sverre Fehn og stoler av Hans Wegner. Her er hvitkalkede krysshvelv og rødt mursteinsgulv. Stor og solrik uteservering med parasoller og Tom Vac-stoler.

Nydelig burger med ridderost, men få opp størrelsen, Grosch!

Burger "Grosch" hevder seg meget godt i konkurransen om byens beste burger. Kjøtt av norsk rødt fe er saftig og velsmakende, godt krydret og med grønne urter inni. På toppen ligger pent smeltet ridderost og en skive bacon. Under burgeren ligger en bit focaccia med kremete kålsalat, ulike salattyper og litt rødløk. Ved siden av ligger tre nydelig oljete, salte og glovarme stekte poteter. Mer om Grosch:Kart, info og anmeldelse

Bryggetorget 14

afp000542334-uCjA9ckri6.jpg Dan Petter Neegaard

Beach Club ligger godt til på Bryggetorget, et egnet sted for kveldssol, og ganske lunt. Stedet med klassisk amerikansk diner-preg har vært her siden 1989.

Enten du sitter innendørs i det lyse, marineinspirerte lokalet eller på den store terrassen, gir både miljøet og stemningen lyst til å bli her en god stund.

Hamburgeren er en skikkelig rugg på 200 gram, og fyller godt i det myke, deilige hamburgerbrødet. Her er det bare å gi opp å spise med hendene og heller ta fatt med kniv og gaffel. Frisk salat, store tomatskiver og løk gir fin motstand og kontrast til det saftige burgerkjøttet, som har fått en omgang krydder.

Mer om Beach Club: Kart, info og anmeldelse

Burger Joint

Holmens gate 3

Burger Joints kaller sin hamburger med stekt foie gras, karamellisert løk og trøffelmajones The Fifth Taste. Ingar Storfjell

Nykommeren på Aker brygge seilte rett inn i vår toppliste over Oslos beste burgere. Det skyldes ikke først og fremst juvelen på menyen — en 200-grams luksusburger til hele 290 kroner - men kvaliteten også på de enklere burgerne er ypperlig.Lokalet er ganske trangt med plass til 25 hvis man klemmer seg sammen. Disken ser ut som en amerikansk food truck - men matopplevelsen er av en annen verden.

Mer om Burger Joint: Kart, info og anmeldelse

 1. Les også

  En seriøs burger-utfordrer

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: 5 grunner til å stå i kø for en Illegal burger

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: – De dårligste burgerne på Aker brygge

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Gode pucker hos Burger Joint

 4. SULTEN

  Oslos beste burgere

 5. SULTEN

  Burger bar: Bra burgere, men hva har de gjort med tilbehøret?

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Små, men gode burgere hos Tommi’s burger joint