Sulten

Mission Taco fyrer av Revolvers nye tacosatsing

 • Olav Eggesvik
  Journalist

Ann Sung-an Lee (t.v.), daglig leder på Revolver Dan Marius Nordhagen (midten) og kjøkkensjef Johan Lund gleder seg til åpningen 7. januar. Rolf Øhman

Kjøkkensjef Daniel Lund har ingrediensene klare til tacofest. Med unntak av tortillaer, som blir flydd inn fra Mexico i skrivende stund. Rolf Øhman

 1. januar er det duket for nok en tacopremiere i Oslo.

Det blåser en mexicansk bølge over Oslo, og ikke av texmex-typen som blir fortært til Nytt på nytt hver fredag.

Ann Sung-an Lee har sombrero og tacoskilt på plass på kjøkkenet til Revolver. 7. januar åpner nok et tilskudd til Oslos tacorestauranter. Rolf Øhman

I fjor stengte kjøkkenet på Revolver, og opp av asken kommer restauranten med det selvforklarende navnet: Mission Taco.

Inspirert av San Fransisco

Amerikanske Ann Sung-an Lee har tidligere drevet kjøkkenet på Revolver, og er nå tilbake etter et par år i San Fransisco.

— Jeg ville ta med en del av det jeg elsker med San Fransisco til Oslo, sier Lee.

Der bodde hun i Mission District, en bohemsk bydel med et rikt kultur- og uteliv, som også flommer over av mexikansk gatemat, trolig på grunn av den store andelen av befolkningen med latinamerikansk bakgrunn.

- Folk tror jeg er gal som vil åpne nok et tacosted

Oslo har hatt en eksplosjon av mexikanske restauranter. Daglig leder på Revolver, Dan Marius Nordhagen, legger ikke skjul på at han skulle ønske de startet tidligere.

— Folk tror jeg er gal som vil åpne nok et tacosted. Men dette skal være et litt annerledes konsept. Man bestiller ved baren og det skal gå kjapt. Det er ingen bordservering, sier Lee.

Mett til under 150 kroner

I de ni anmeldelsene Osloby har listet opp under, er litt for høy pris et gjennomgående tema.

Hun anslår at en voksen mann vil kunne spise seg mett for under 150 kroner. De vil blant annet ha litt større porsjoner enn det som er vanlig i Oslo, forteller hun. Hennes mexikanske venner har fortalt henne at de er skuffet over at det koster så mye å spise landets folkemat.

Det utstoppede elgholdet på Revolver har fått sombrero for anledningen. Rolf Øhman

— Det er egentlig «fattigmannsmat». Jeg kan ikke gjøre noe med det norske prisnivået, men vi vil forsøke å legge oss på rundt 50-55 kroner for en taco, sier Lee.For den prisen får du en veldig enkel variant. Vil du ha litt mer i tortillaen må du ut med rundt 80 kroner for full pakke «Mission style», med dobbel tortilla.

Åpner 7. januar

To dager før åpningen er det de siste detaljene som må på plass. Lee venter på flybårne tortillas fra en leverandør i Mexico, og jobber med den siste finpussen på menyen og lokalet. Det utstoppede elghodet har allerede fått en sombrero, og taco-neonskiltet er på plass.

Restauranten, som åpner 7. januar, skal holde oppe fra 11-22 mandag til torsdag. Fredag og lørdag kan du kombinere byturen med en taco i hånden frem til midnatt. For det blir i hånden.

— Taco skal ikke spises med gaffel og kniv, mener Lee.

Ni steder å spise taco i Oslo

For dem som vil ha en litt mer autentisk opplevelse enn fredagstacoen, er det etter hvert blitt et godt utvalg av restauranter i Oslo.

Sent i fjor lanserte Osloby en prøveversjon av den nye restaurantguiden vår. Her er et lite utvalg tacorestauranter du enkelt kan finne med den nye tjenesten. Listen er ikke sortert i noen spesiell rekkefølge.

PS: Mangler vi noen? Gi oss beskjed.

1. Habanero

Øverst på løkka, ved Birkelunden, ligger Habanero, som fikk 24 av 30 mulige poeng av vår anmelder. I tillegg til taco er det også flere varianter av latinamerikanske kyllinggryter på menyen.

2. Taco Republica

Taco Republica ble svært populær på kort tid. Magnus Knutsen Bjørke

Sentralt plassert i nye Torggata, var det svært mange som sto i kø for å få et bord på Taco Republica da den åpnet i 2013. Vår anmelder ble imponert over maten, men synes det var litt dyrt.Restauranten er også én av ti grunner til at vi mener du bør besøke Torggata.

3. Tijuana

Vår anmelder mener Tijuana havnet litt i skyggen av oppmerksomheten Taco Republica fikk da den åpnet. Men restauranten er absolutt verdt et besøk.

Også her ble det påpekt at det var noe dyrt, selv om maten var god.

4. Mucho Mas

De har lenge holdt til midt i smørøyet på Grünerløkka, men har gått fra tex-mex til et mer rendyrket mexicansk kjøkken. Mucho Mas fikk god respons på den nye menyen, men også her kunne det virke som om porsjonene hadde krympet, selv om prisene økte.

5. Tijuana taqueria & Rum house

Filialen på Grünerløkka ble for liten, så Tijuana åpnet Tijuana taqueria & Rum house på vestkanten, nærmere bestemt i Sporveisgata.

Maten holdt like god standard som på Grünerløkka, mente vår anmelder.

6. Agave

Den het tidligere Mucho Mas, og heter nå Agave. Vår anmelder mente det var en hyggelig, men dyr opplevelse i Bogstadveien. Men smaksmessig var det bra.

7. Heart of Mexico

Ikke gatemat for hipstere, bare god hjemmelaget mat, skrev vår anmelder om Heart of Mexico i Bygdøy Allé. Dette er et eksempel på god matlaging: Ingen fiksfakserier, bare gode råvarer.

Ikke hipstermat, men bare god, hjemmelaget mat, mente vår anmelder om Heart of Mexico. Robert McPherson

Men også her var prisen litt for høy.

8. Taqueria

Å spise mat på et kjøpesenter er nok ikke noe de fleste forbinder med en god restaurantopplevelse. Paleet har pusset opp, og fem nye restauranter åpnet. Og det føles ikke som om man sitter på et kjøpesenter.

Taqueria var litt uheldige med tortillaene da vi var på besøk, men menyen var spennende og prisnivået greit.

9. 4 Gringos

Strengt tatt ikke en restaurant, men vi tar den med på listen. 4 Gringos holder oppe noen dager i uken, og serverer god taco fra matboden på Youngstorget.

Byrådet jobber nå med å få flere gourmet «food-trucker» til byen. For åpningstider kan du sjekke 4 Gringos' Facebook-side.

 1. Les også

  Nå kan du teste Oslobys nye restaurantguide

 2. Les også

  Torggata er blitt en av Oslos hippeste gater

 3. Les også

  Dette var Oslos beste i 2014

Les mer om

 1. Restaurantanmeldelse

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Kveldsmat på Løkka?

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Quesadilla er en knusktørr affære

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Hos Taco Republica er det fredag hele uken

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Tijuana byr på spicy munnfuller på Grünerløkka

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Du finner en flik av Mexicos hjerte midt i Torggata

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: – Man skulle tro vi var på en strandbar