Sulten

Restaurantanmeldelsen: Farvel, Michelin!

Oro Bar & Grill har pusset opp lokalene, men totalopplevelsen skinner det ikke av.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6

Gode miniburgere på menyen. Ingar Storfjell

Har du fått med deg restaurantguiden vår? Her kan du søke etter mat, pris og sted — og du finner de siste anmeldelsene og beste restaurantene.

— Hva dagens meny er? Nei, det aner ikke jeg. Jeg har ikke jobbet her så lenge, så jeg må spørre noen andre.

Etter litt forvirring om hvor vi skal sitte, lander vi på et bord midt i nyoppussede Oro Bar & Grill og leser gjennom menyen.

— Jeg liker hva de har gjort med lokalet. De høye bordene er borte, krittavler er hengt opp på veggene, og det hele har fått et lunere og mer uformelt preg enn før. Men hva har skjedd med menyen og prisene? undrer spisefølget.

Ikke noe røverkjøp lengre

Oro Bar & Grill er ett av to spisesteder i Oslo (Restaurant Eik er det andre) som har fått utmerkelsen BIB Gourmand i Michelin-guiden. Det betyr god kokekunst til moderate priser.

 • Restaurantguiden: Her er Oslos Michelinrestauranter
  Tidligere hadde også Lille B i Bygdøy allé denne utmerkelsen, men der steg prisene i takt med kokkeambisjonene, og de priset seg derfor bort fra en BIB Gourmand.

Sist vi spiste på Oro Bar & Grill, betalte vi 595 kroner for en åtteretters meny, og kalte den "et røverkjøp". Nå krever Oro samme pris for dagens treretter. Historien ser ut til å gjenta seg.

Terje Ness har pusset opp lokalet siden forrige besøk. En vellykket forandring. Ingar Storfjell

— Det virker som om de har gjort menyen enklere og lettere å like, mener spisefølget, og leser om entrecôte, miniburgere, blåskjell, sjøkreps, spekemattallerken og and. Utvalget er ikke så stort, prisene til dels stive, og det er vanskelig å skjønne om noen av rettene er hoved- eller forretter.- Om noen er forretter? Jeg aner ikke, sier servitøren, men iler kjapt bort for å spørre noen andre. Neste servitør er heller ikke sikker. Den tredje kan opplyse at alle rettene er hovedretter, men at vi kan ta noen av dem til forrett.

Lite og dyrt

Vi starter med å dele et spekefat og gratinerte sjøkreps. Tre typer god skinke og en salami havner på bordet uten et ord. Litt salat er strødd over, og rundt er det pyntet med sylteagurk og valnøtter. Løvtynne skinker og salami metter ikke mye, og 245 kroner for dette er en stiv pris.

Det er flere ting å rette på hos Oro Bar & Grill. Servicen er hjelpeløs. Ingar Storfjell

Det samme gjelder sjøkrepsen. To bitte små, norske sjøkreps kommer med en skål deilig aioli til. Den gratinerte krepsen er saftig og god, men dette er også rådyrt — og lite mat, sammenlignet med konkurrentene. Hos Brasserie Blanche koster sjøkrepsen 275 kroner, men da får du til gjengjeld mange kreps.- Velger du noe annet enn 3-retteren til 595 kroner, blir det fort veldig dyrt. Kreps, and og ost til dessert kommer f.eks. på 785 kroner, rundt samme prisnivå som Fauna og Kontrast. Denne kvelden er Oro Bar & Grill gått tomme for anden som står oppført på dagens treretter, og servitørene er ikke sikre på om det er lam eller kylling som serveres i stedet.

Saus med snerk

Servitørene husker faktisk hvem som skal ha hvilken rett, men også hovedrettene kommer på bordet uten at noen sier et ord om maten. Det er for dårlig på dette nivået!

— Entrecôten er god, men tilbehøret burde vært bedre.

Gode miniburgere på menyen. Ingar Storfjell

Kjøttet er saftig, mørt og smaksrikt, men de store pommes frittene kunne vært sprøere og hatt noe salt over seg. Salaten er alt for syrlig, og den lille skålen med bearnaise er kald med snerk.De to små miniburgerne er derimot meget vellykkede, selv om det hadde vært mer spennende om de ble servert med ulike ingredienser. Burgerne er saftige og har følge av salat, tomat, sylteagurk, og en frisk coleslaw. Her får vi også en skål av den samme bearnaisen til. Det grillede brødet er også saftig og godt.

«Noe blåmuggostgreier»

Hovedrettene er nokså store, men ikke større enn at vi også får plass til noen franske oster. For 205 kroner forventer vi et gigantisk ostefat, men servitøren kommer kun med to ulike biter.

— Ikke spør, hvisker spisefølget. Så da spør jeg:

- Hvilke oster er det?

— Jeg aner ikke, sier nok en ny servitør. Spørsmålet blir gjentatt til flere kolleger, som rister på hodet. Vi har nesten spist opp Brie de Meaux og Roquefort, da servitøren komme smilende tilbake med fasiten:

- Det er en sånn brie og en blåmuggost.

205 kroner skyldes mye trøffel over den gode brien – en god kombinasjon. Vi betaler 115 kroner for et lite glass Mas Amiel 2012 til. Den søte dessertvinen fra Languedoc-Roussillon passer godt til ostene, men en flaske på polet til 255 kroner holder til minst ti glass i restauranten, og da har Terje Ness & Co ganget med over 4,5 i forhold til polpris.

— Det er fortsatt mye bra mat hos Oro Bar & Grill, men masse å rette på - spesielt når det gjelder service. Jeg blir heller ikke overrasket hvis restauranten snart mister sin BIB Gourmand. Nå koster 3-retteren 200 kroner mer enn hos Restaurant Eik.

— Det liker nok Michelin-inspektørene dårlig.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Kødder det til!

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: En av Oslos aller hyggeligste restauranter

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Bra kjøttslott

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Setter fyr på kjøttet mens du ser på

 5. SULTEN

  God panoramamat på Ekebergrestauranten

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: En karakter ned for Bruno's Proseccheria