Sulten

Restaurantanmeldelsen: En nesten-sekser-opplevelse på Døgnvill

Døgnvill har det som skal til for å holde seg på burgertoppen i Oslo, mener vår anmelder.

Blåmandag-burgeren må prøves på Døgnvill.
  • Dagobert
Døgnvill ligger i Vulkan-området like ved Mathallen.
Burgerbar med gode kjøttpucker, drinker og service.
Se opp for ukens spesialtilbud.

Vår vurdering:

5 av 6

– Dette var langt over forventet. Jeg tror aldri jeg har spist en så god kombinasjon før.

Spisevennen se ned på burgeren, tar en slurk av bayerølen og sukker fornøyd.

– Dette minner meg om Bollywood-burgeren og Beach Club i sine glansdager. Perfekt kjøtt, tilbehør og topping som passer som hånd i hanske. Bayerølet, den syltede løken og smeltet Gorgonzola er en smakskombinasjon av de sjeldne. Du må smake!

Jeg sitter med en Sterke-Nils, som er toppet med chili, men en smakebit overbeviser meg om at jeg må bestille en Blåmandag-burger neste gang vi er på Døgnvill, enten det er her på Vulkan eller på Aker Brygge.

Ut og feire? Her er stedene for de spesielle anledningene
Enkelt, men lyst og hyggelig på Døgnvill.

Topp service

Det er ikke ende på ros fra spisevennen denne kvelden. Vi begynte med kyllingvinger, store, kjøttfulle, saftige med en ramsterk saus. Dermed forsvant ølet i en fart, men oppmerksomme servitører er raskt tilstede for å ta i mot ny bestilling.

– Legg merke til hvordan alle sammen samarbeider og stiller opp for hverandre. Det er alltid noen som samler inn tallerkener eller leverer ut mat. Jeg ser nesten inn på kjøkkenet lengst der inne, og det ser ut til at de jobber på spreng for å gjøre klar maten, sier spisevennen.

– Denne coleslawen, eller housslaw som de kaller den her, har et tydelig preg av selleri. Den frisker opp og gir salaten en knasende finish. Svært vellykket, sier han.

Spise american style? Her er Oslos dinere
Blåmandag-burger med houseslaw.

Nok å drikke

Vi har også bestilt Dirty fries, som kommer med bacon, parmesan og persille. Den er toppet med en skarp chilimajones som gir pommes fritesen et ekstra sting.

– Jammen godt de har et anstendig utvalg øl her, sier spisevennen, som prøver seg på en Pale Ale. – De har både Frydenlund, Schous, Kronenbourg, Guinness og Brooklyn på fat ved siden av engelsk ale, mikrobrygg og mye annet godt på flaske. Her skal det være mulig å finne noe for enhver smak, sier han etter å ha sett igjennom ølkartet.

Min burger er saftig, toppet med et tykt lag cheddar og chili som er frest i pannen slik at smaken av dem ikke overdøver de andre ingrediensene.

– Men den er langtfra mild, sier spisevennen etter å ha smakt en bit av den.

Her har de bra ølutvalg til maten
Også tilbehøret til burgerne er valgt med omhu.

Blandet klientell

På tross av at Vulkan-området er fullt av ulike spisesteder og barer, er Døgnvill godt besøkt. Vi var heldige som fikk plass uten ventetid denne kvelden, og bordene står ikke tomme lange tiden før nye spisegjester setter seg.

– Legg merke til at det både er familier med barn, kjærestepar, venner og enslige som er her, sier spisevennen. – Jeg synes folkene på Døgnvill har gjort en god jobb med å sette sammen menyen. Det er mye som frister, som burgeren med Tallegio-ost og portobellosopp. Dermed hever de listen for hvordan man skaper nye, spennende kombinasjoner. Det finnes steder i byen som ser ut til å gjøre noe bare for å være annerledes. men her virker det som om man har tenkt igjennom smaksbildet, sier han.

Ingen av oss orker dessert etter både kyllingvinger, to gode burgere, pommes frites og coleslaw.

– Når du skal tilbake hit, skal jeg være med, sier spisevennen.

– Neste gang er din tur å spandere, sier jeg. – Og da vet jeg hva jeg skal bestille. Aldri en blåmandag med den burgeren.

Lyst på annerledes smaker? Her er Oslos mest eksotiske restauranterHer får du gode drinker til maten
Røft, enkelt miljø på Døgnvill.

Les mer om

  1. Anmeldelse
  2. Næringsmiddelindustrien