Sulten

Restaurantanmeldelsen: God mat i solen

Servitørene er fortsatt trege og kunnskapsløse, men maten er god hos Celsius mat & vinhus.

Glad i Skagen? Kjøp en Skagentoast. Morten Uglum

 • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6

– Whisky?

Vi sitter i solsteiken hos Celsius mat & vinhus på Christiania Torg, hvor det er stappfullt i det fine været hos både Brasserie Hansken, Skansen og Stormkjøkkenet.

Celsius holder til i byens eldste bindingsverkshus oppført i 1640-årene, og har en stor, flott og solrik uteplass om sommeren, og en romantisk bakgård litt mer i skyggen.

Her får du sommerferiestemning

Celsius mat & vinhus ligger flott til på Christiania Torg. Morten Uglum

Tørr vin?

Pasta med skalldyr står på menyen. Morten Uglum

– Meget beskjedent utvalg i menyen, men de har satset på mange lette sommerretter, og det er som kjent bedre å være god på noen få retter enn middels på mange. Vinutvalget er også lite, og merkelig at man har åtte ulike whiskytyper på menyen og færre hvitviner. Man burde også satt vintips og øltips til de ulike rettene og laget en skikkelig sommermeny, spesielt når servitørene ikke aner hva de snakker om.

– Tørr vin? Ja, jeg tror bare Chablis er tørr, er den ikke? De andre er ikke tørre, Sancerre eller de fra Sicilia og Loire er vel mere søte, mumler den uvitende servitøren.

Ja, det er sommer, det er vikarer, men det må kunne være et krav at du kanskje vet om et par hvitvinstyper og hva det passer til.

Restauranter med fantastisk service

Byens eldste bindingverkshus. Morten Uglum

Tur til Skagen

– Da er det forretter, sier servitøren og forsvinner kjapt etter å ha slengt maten på bordet. Maten ser innbydende ut med en liten porsjon Skagensalat og en fiskesuppe. Den lunke suppen har tydeligvis ventet en stund på salaten og har et snerkete lag på toppen, men smaken er god. En tykk og fyldig suppe med smak av safran og fylt med en rikelig mengde reker, purre, gulrøtter og noen saftige stykker av både laks og torsk.

Oslos fineste uteserveringer

En av Oslos flotteste plasser. Morten Uglum

Skagensalaten er også god og byr på mye mat til 109 kroner. Det er ikke noe hokus pokus å lage retten, men toasten er sprø, det er rikelig med reker i den kremede blandingen, og det er deilig med både søte små tomater og deilig syltet løk. Her er også noen store skiver med agurk som pynter opp.

Deilig Skagentoast. Morten Uglum

Torsken vender ryggen til oss

– Vil dere ha hovedrettene eller vil dere vente litt, spør servitøren. Flere restauranter er flinke til dette, og burde vært påbudt hos alle etter hvor god tid man har eller sulthetsgrad. Vi nyter et glass Chablis til og solen som varmer godt. Trafikken merker vi ikke noe til, selv om bilene kjører få meter unna.

Morten Uglum

– Denne er meget god, skryter spisefølget når hovedrettene landet for bordet 20 minutter senere. Torskeryggen er perfekt tilberedt, enkelt og
godt tilbehør uten for mye fiksfakserier. Her er både purre, reddik og gulrøtter, passe harde ovnsstekte poteter, de samme søte tomatene som til Skagensalaten og en klatt urtesmør på toppen. Dette er enkelt og sommerlig, og godt håndverk fra kjøkkenet.

Deilig sjømat

Kake til hovedrett

– Hvordan er kjøttet, under spisefølget. Indrefileten er meget god – et saftig, bra krydret og velsmakende stykke, som breier seg godt utover asjetten. Tilbehøret er enkelt med grillet purre, som er litt vanskelig å både skjære og svelge, de samme tomatene og en saftig og salt potetkake. I tillegg ligger indrefileten oppå en anonym rødvinssaus.

– Celsius gjør gode grep i sommervarmen. Få, enkle, sommerlige retter, gode råvarer og godt håndverk fra kjøkkenet. Når man i tillegg har sol lenge og så flott beliggenhet, er Celsius er fint sted å nyte sommeren.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: - Nå må restaurantene slutte med trefjøler som tallerken

 2. SULTEN

  Fin uteplass – middels mat

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Langt fra bra nok på Skansen

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Blant Oslos dårligste restauranter

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Book denne restauranten før jul

 6. SULTEN

  Hva kan egentlig gå galt med denne beliggenheten? Litt av hvert, viste det seg.