Sulten

- Dette er kanskje Oslos største rip-off

Først fikk de anmelder-slakt, så fant de rottespor og stengte. Nå har TGI Friday's på Karl Johan dessverre åpnet igjen.

  • Smørbukk

Vår vurdering:

2 av 6

TGI Friday's har beliggenheten - ingenting annet. Foto: Monica Strømdahl

— Hva er dette? Det ser ut som harebæsj!

Vi er tilbake på TGI Friday's på Karl Johan. Vårt forrige besøk i desember var preget av elendig mat, dårlig service og søppelstank i lokalet. Daglig leder la seg paddeflat, og lovet å få restauranten opp på "toppnivå". Men så, i januar, stengte restauranten for oppussing da det ble funnet spor etter rotter i kjelleren.

Nå er det gått tre måneder, og vi er spente på å se hva som er skjedd. Sist fikk de 12 poeng av 30 mulige. Det kan vel umulig gå dårligere denne gangen?

Slik svarer TGIF-sjefen på anmeldelsen:

Les også

- Utrolig trist lesing

På danskebåten

TGI Friday's Karl Johans gate er en gigantisk restaurant med flere avdelinger. Skiskytter-VM er i gang, og denne kvelden er det mange som ønsker å besøke spisestedet, så vi får beskjed om å gå i baravdelingen. Her er det ingen skilt med "Wait to be seated", så etter en stund spør vi en servitør om det bare er å ta et bord.

Vi havner oppe i 2. etasje, bak en stolpe, hvor vi må bøye oss for ikke å stange hodet i takbjelken. Etter et kvarter må vi selv hente menyer fra noen andre bord, for her vrimler det ikke av servitører.

— Hvsskvj sfkjlflø?

Servicen er blitt et lite hakk bedre siden forrige besøk. Maten er like ille. Foto: Monica Strømdahl

— Hva sier du? roper spisefølget. Musikken er ekstrem høy her oppe, det er lavt under taket, og det føles som å sitte i en litt anonym krok på danskebåten. Vi vinker febrilsk til en servitør, og endelig får vi et par øl på bordet og tips om å ta en Jack Daniel's Sampler - en stor tallerken med signaturetter - til å dele som forrett.

  • Restaurantguiden: Restauranter med fantastisk service

Fritere, friterte, har fritert

Hvis du er ute etter å fylle magesekken, så fungerer en Jack Daniel's Sampler til 239 kroner. Hvis du vil ha noe godt, mat du kjenner smaken på, og gode råvarer, så velger du alt annet.

Oppå litt vassen salat ligger «harebæsjen» - små friterte kyllingkuler med noen ristede sesamfrø, i menyen kalt Chicken Strips . Kyllingen kjenner vi nesten ikke noe til, bortsett fra i de største kulene, og da er både kyllingen og frityren tørr. Halvparten smaker bare frityr, bortsett fra masse balsamicoeddik som er dynket over bitene.

Luften er gått helt ut av kjøkkenet hos TGI Friday's. Foto: Berg-Jacobsen Jon-Are

— Det ligner på ostepop, sier spisefølget om Jack Daniel's scampi . De stakkars rekene holder seg i det minste varme der de ligger sammenkrøket i en gigantisk sovepose av frityr, men også disse smaker bare fett. Vi prøver å dyppe dem i husets Jack Daniel's glaze, men den er ekstremt søt og hjelper ingenting på smaken. Den siste forretten er Jack Daniel's ribs , som er tørre og kun smaker av den søte glazen på toppen.

— Det står "tender" om ribsene i menyen. Det må være en skrivefeil.

- Kanskje Oslos største rip-off

Musikken dundrer videre, før en litt bortreist servitør lurer på om det er vi som skal ha hovedretter. Vi er ikke helt ferdig med forrettene, men lar ham gladelig ta med seg restene. Her går det unna, men det hadde i grunnen vært greit å spørre om folk er ferdige med forretten - eller i det minste rydde bordet - før man kommer med hovedrettene.

— Dette var seige saker, sukker spisefølget over ytrefileten. Den er trevlete og uten krydder, bortsett fra den sukkersøte husets glaze på toppen.

Og prisen er like seig som kjøttet: Jack Daniel's steak koster 329 kroner, 66 kroner mindre enn en hel treretter på Olympen eller Restaurant Eik.

30 prosent av kjøttet blir liggende igjen, og resten krever heftig tygging før det glir ned. Potetmosen er lunken, nesten kald, og har tydeligvis ventet på den andre hovedretten. Men den smaker i hvert fall litt hvitløk, og er tallerkenens beste bidrag.

De ovnsbakte grønnsakene er overstrødd med en krydderblanding som overdøver all smak. 329 kroner for litt potetmos og halvseigt kjøtt er kanskje Oslos største rip-off.

Svamp til dessert

— Denne retten sto under Fridays favoritter i menyen. Hva er dette?

Texas chili cheese quesadillas er en slags toastaktig tortilla, knusktørr og nesten uten innhold. Man må lete med lupe etter den chilikrydrete kjøttdeigen, som er helt uten piff. Det er litt tomat og løk, noen få blader med koriander, i tillegg til skålen med rømme, guacamole, salsa og pico de gallo.

Maten er en trist opplevelse hos TGI Friday's. Foto: Monica Strømdahl

Hvor uengasjert går det an å lage en rett? Dette smaker like lite som de flatklemte paniniene hos Deli de Luca, og kun pico de gallo virker noenlunde fersk. Guacamole og salsa kommer nok fra en stor boks.Vi avslutter måltidet med å tygge litt på Svampe-Bob — i menyen kalt New York Cheesecake .

Utrolig, men sant: Denne gangen lander vi på 11 poeng av 30 mulige - ett poeng mindre enn sist. Vi må bare innse at maten fortsatt kommer i andre rekke på TGi Friday's Karl Johan. Her utnyttes hver kvadratcentimer til det fulle - for å gi flere gjester elendig mat.

Les også

TGI Friday's-sjefen beklager igjen