Sulten

Illegal burger: Er dette fortsatt byens beste?

Vår vurdering:

5 av 6
Ketchup og sennep står klar til dem som trenger det.

Illegals burgere er kåret til byens beste to år på rad. Hvordan går det i nytt hus?

 • Dagobert

Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

— Hvordan har Illegal burger tenkt å overleve med alle konkurrentene rundt i området?

I fjor åpnet Illegal Burger ny avdeling på Olaf Ryes plass.

Bare her på Olaf Ryes plass har du tre andre steder som serverer burgere:

,

og Meat St. I Thorvald Meyers gate har du

Les også

  , Munchies,

  og

  . Nå har altså Illegal, som var blant de første rene burgersjappene i byen, bestemt seg for å ta opp kampen. Spisevennen rister på hodet i køen.— Bare det faktum at det er nesten fullt her såpass tidlig på kvelden, tyder vel på at Illegal fyller et behov? spør jeg. Vi legger fra oss jakkene på det eneste ledige bordet i hjørnet ved disken, før vi stiller oss i kø for å bestille.

  • Restaurantguiden: Billig og bra
  • Restaurantguiden: De hotteste restaurantene akkurat nå

  Stor seksåring

  Bedre plass på Illegal burgers Grünerløkka-filial.

  Da

  åpnet i det lille krypinnet i Møllergata for snart seks år siden, var det trangt om plassen. Køen inn dit ble ikke mindre av at de ble kåret til byens beste burger i 2014 og 2015. Interiøret i den nye avdelingen på Olaf Ryes plass er nedstrippet, men har langbord og store båser som gjør at større selskap kan sitte sammen. Hvis de er ledige, da.Man kan velge mellom ti burgervarianter, men det er likevel noe for enhver smak: Enkle og doble burgere, og valg mellom okse, fisk og vegetar. Spisevennen vurderer sin favoritt Gourmet med trøffel, men ender på Illegal spessial med chorizo.

  Jeg har også bestemt meg for å prøve noe annet enn Hot Mama og satser på Greenchilisalsa . Ved siden av bestiller vi grillede poteter med aioli og guacamole og hver vår øl. Jeg tar en halvliter, mens spisevennen tar en Illegal Mikkeller, som er spesiallaget for dem av det danske bryggeriet.

  Ai, ai for en aioli

  Vi betaler, får en kvittering og viser hvor vi sitter. Så er det bare å vente. Først får vi potetene med aioli, men guacamolen må vente. Litt rart, mener spisevennen, siden den burde være ferdiglaget og dermed lettest å servere. Potetbåtene er gode, men ikke like bra som de var i starten for noen år siden. Disse virker som om de er frosset ned og så kjørt i den glovarme Jospergrillen. Spisevennen er uenig.

  — Det er en smakssak: Jeg synes de er fine og sprø utenpå, og aiolien til er delikat. Kanskje vi bør bestille en runde til?

  Burger og grillede poteter

  Nå kommer burgerne til bordet, men ikke guacamolen. Brødet er fint og mykt og suger til seg saus og burgersaften, og den grønne chilien er ikke så sterk at den overdøver kjøttsmaken. Spisevennen er også full av lovord over sin «Spessial», der tynne chorizoskiver ligger under den smeltede osten. — Jeg liker at den er litt tørrere enn Munchies' burgere, der det ofte renner dressing nedover hendene og jeg trenger opptil flere servietter. Samtidig er den saftig, med en smak av grill.

  Prisnivået er det heller ikke mye å si på, det er mange andre steder som serverer dyrere og dårligere burgere.

  — Det kan nok skyldes at Illegal har strippet ned lokalene og konsentrert seg om det viktigste: Maten.

  Les også

  1. Kverneriet: Oslo har fått en ny burgerhimmel

  2. Døgnvill: Burgerkrig på Brygga

  3. Beach Club har strandet

  4. Munchies er en seriøs burger-utfordrer

  5. Langt fra Bun i bøtta

  6. Mer chimichurri, takk!