Sulten

Langt fra Bun i bøtta

Bun's Burger Bar er et fint tilskudd til Oslos stadig voksende burgertilbud.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6

Burgerlig utsikt fra Sørenga. Morten Uglum

— Enda et burgersted? Hvor mange er det i Oslo nå? undrer spisefølget.

Fra å ha manglet flere skikkelige burgersteder i lang tid, bugner nå Oslo over av bra spisesteder som satser på hjemmelagde burgere. Døgnvill, Illegal, Munchies, Burger Joint, Kverneriet, Beach Club, Burger Bar – tilbudet er enormt, men ingen av disse kan matche utsikten til Bun's Burger Bar på Sørenga, med panoramautsikt til Barcode, operaen og Havnelageret – burgerlig utsikt!

Restaurantguiden: Byens beste burgere

Reke invadert av krabbe

— Vi sitter ute, sier spisefølget, som har stort behov for å nyte solen etter en latterlig dårlig mai måned. På uteserveringen er det både skinn og pledd for frosne sjeler, og vi titter bort på tøffingene som bader fra badstubåten like i nærheten. Tapasstedet Promenaden Mat & Vinhus har allerede slått seg ned 100 meter unna, og midt mellom Buns's Burger og Promenaden åpner snart en stor, italiensk restaurant.

Restaurantguiden: Byens fineste uteserveringer

Uformelt og koselig inne i lokalet. Morten Uglum

Vi bestiller noen småretter før burgerne, og er godt fornøyd med innholdet i de tre skålene som servitøren setter på bordet. Aller best er den grillede tigerreken fylt med krabbekjøtt, parmesan og jalapeño. Den er saftig, med et fint sting, er surret i bacon og har masse deilig karamellisert løk til. I tillegg til masse gressløk, presser vi en skive lime over herligheten. Kyllingvingene er også gode, og fint priset til 98 kroner for en stor skål. De har masse barbecuesaus over seg, er glovarme og nokså saftige, og vi dypper dem i en meget god ranchdressing. Blåskjellene har fin grillsmak, men kunne hatt litt mer av lime— og chilismøret over seg. Nå blir det litt tørt, men bra med sprø brødsmuler til for å gi teksturkontrast.

Help, it's the Widowmaker

- Nå spiser du papiret, hvisker spisefølget.

MUGL9800ny.jpg Morten Uglum

«Widowmaker» er den beste burgeren vi tester. Problemet er at burgerne etter hvert er blitt så saftige, høye og stappet med tilbehør at man må bruke kniv og gaffel. Bun's har et matpapir under burgeren som blir veldig vått, og dermed kommer med inn i munnen.Kjøttet er saftig med masse smak, med fint smeltet cheddar, chilisalsa, pepperrotmayo, pickles, salat og løk. En meget god kombinasjon, selv om løftene i menyen; «This one is spicy», ikke følges opp. Widowmaker burde hatt mer krutt, som Spicy på Munchies.

Restaurantguiden: De beste restaurantene på Aker brygge

Gode burgere og fries hos Bun's Burger & Bar. Morten Uglum

Den andre burgeren, The Cowboy, er ikke like saftig som konkurrenten. Den er stekt litt for lenge, men er god på smak. Tilbehøret er enkelt med karamellisert løk, salat og tomat. Hamburgerbrødene har fått et tykt lag blåmuggostdressing, som løfter burgeren, men både Munchies og Burger Joint har bedre blåmuggostvarianter.Hamburgerbrødet er meget godt. Flere og flere har begynt å servere brioche til burgerne, og hos Bun's Burger Bar fungerer det meget godt. Det søtlige, saftige og luftige brødet er herlig på smak – som gigantiske, lette brødterninger stekt i smør. Fries'ene er også bra. Vi har bestilt klassiske, som er godt saltet, sprø og gode, samt fries med trøffelsmak og parmesan over, nesten like gode som på Kverneriet.

— Gode burgere og nydelig utsikt. Bun's Burger er kommet for å bli.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: – De dårligste burgerne på Aker brygge

 2. SULTEN

  Oslos beste burgere

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Gode pucker hos Burger Joint

 4. SULTEN

  Takeaway-test: Her får du den beste amerikanske maten

 5. SULTEN

  Er du glad i burgere, bør du ta en tur hit

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Sportspuben har mat, men bruk heller pengene og tiden på øl og fotball