Sulten

En perle i Pilestredet

Er dette en av byens best bevarte kinesiske hemmeligheter?

  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

Beijing Palace byr på masse munngodt for en rimelig penge. Fartein Rudjord

Bordvenninnen plukker opp enda et kamskjell med spisepinnene.

Det er så vidt vi ikke går forbi det unnselige inngangspartiet i et grått og trist kontorbygg midt i Ibsen-ringen, enda vi har vært her tidligere. Men det var i 2006, den gang vi testet byens utvalg av dim sum.

I mellomtiden har det kommet mange nye steder som også tilbyr «silkeveiens tapas», som knyttene fylt med diverse smågodt også kalles. Det eneste som påkaller oppmerksomheten, er noen avisutklipp på vinduet med ulike anmeldelser av stedet gjennom årene.

Beijing Palace: Kart, info og anmeldelser

Lille Kina

Vel innenfor blir vi møtt av en vennlig servitør som viser oss til et bord. Rundt det store runde bordet ved disken sitter en kinesisk familie der store og små forsyner seg fra de mange små fatene og kurvene med dim sum.

Stedet ligger litt bortgjemt ved Ibsen-ringen, men vel innenfor er det riktig hyggelig. Fartein Rudjord

– Et kvalitetstegn, mener Bordvenninnen. Det kommer flere kinesere etter hvert, og snart er vi de eneste europeerne i lokalet.

Siden stedet heter Beijing Palace, bestiller jeg en beijingsuppe, mens bordvenninnen velger vårrull før vi går igjennom menyen.

– Her er det mye å velge mellom, nesten for mye, sier Bordvenninnen.

For sikkerhets skyld spør hun servitøren hvor mange dim sum som trengs for å bli mett.

– Prøv to hver, så kan dere bestille mer hvis dere er mer sultne, er svaret vi får.

Til dette bestiller vi et glass hvitvin og en Tsingtao, kinesisk øl.

Beijingsuppen er glohet, også på smak, mens vårrullene er knasende sprø. Jeg har fått mange varianter av beijingsuppe, men denne er blant de bedre jeg har fått, selve suppen har en nesten seig konsistens, mens de strimlede grønnsakene og kyllingstrimlene som fyller suppeskålen, gir fin tyggemotstand.

Dette føles som mer enn en vanlig forrett, men det sterke krydderstinget bidrar til å stimulere appetitten.

Den som venter på noe godt ...

Heldigvis er det noe ventetid før vi får våre dim sum-retter, så vi passer på å etterfylle med drikke.

Beijingsuppen er blant de bedre vi har smakt i Oslo. Fartein Rudjord

Nå kommer rettene på rekke og rad. Sprø, friterte knytter og myke, dampede pakker fylt med svinekjøtt, reker og kamskjell fyller opp bordet. Vi hermer etter et av nabobordene og blander soyasaus og chilipasta i skålen ved siden for å få mer sting på rettene, og det viser seg å være meget vellykket når vi omsider får til det rette blandingsforholdet slik at det salte og sterke balanseres.

Vi plukker, dypper, smatter, sukker henført og deler på godene. Variasjonen i konsistens og smak gjør at vi før vi vet ordet av det har spist opp rubb og rake.

– Kamskjellene var nydelige, men det var de dampede rekene også.

– Svinekjøttet var så lekkert krydret at jeg kunne spist en omgang til.

Bare litt til ...

Vi kjenner at mettheten er rett rundt hjørnet, men lar oss friste til å prøve bare litt til. Jeg har observert at nabobordet har fått noe kjøtt i kraft, og spør diskret servitøren, som kan være mor i huset, hva det er.

– Braisert oksekjøtt. Veldig godt, sier hun.

Bordvenninnen har lyst på enda en dampet dim sum, og blir anbefalt reker. De tre halvmånene i kurven forsvinner før jeg får smakt på dem, men det gjør ingenting, for det breserte oksekjøttet kommer i en rik kjøttkraft med kinakål.

Nå er vi så mette at det eneste vi klarer er å be om regningen. Først tror vi det må være en feil, siden vi har spist og drukket for bare 800 kroner.

– Vel verd prisen, sier Bordvenninnen. – Dette er en skjult perle alle har råd til å besøke, både studenter og pensjonister.


Dette får du:

Vår vurdering:

6 av 6

4

Miljø:

Enkelt, men hyggelig lokale med veggsofaer og behagelige stoler.

Vår vurdering:

6 av 6

5 Meny:

Omfangsrik med dim sum og klassiske nudel-, and-, kylling, svin— og vegetarretter.

5 Maten:

Nydelig dim sum med stor smaksvariasjon.

4 Service:

Noe ujevn, men vennlig og imøtekommende.

5 Priser:

Dim sum mellom kr 55 og 70. Vel verd prisen ut fra kvaliteten på maten.

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Beijing Palace har bra mat og en godt bevart hemmelighet

  2. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Søtt, bråkete og middelmådig på Oriental

  3. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Slett ikke dum dim sum ved Rådhuset

  4. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Billig og bra i Beijing

  5. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Oriental har åpnet ny filial på Majorstuen. Holder den mål?

  6. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Slett ingen dum dim sum