Sulten

Kunstneriske feil hos Art of Sushi

Art of Sushi på Frogner har flere ting å fikse på.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6

Lokalene til Art of Sushi er lune og trivelige. Foto: Anette Karlsen

- Tror du vi kan få en hårklipp her også?

- Ja, og sashimi med føning?

Vi sitter på Art of Sushi en kald januarkveld og titter på det store veggbildet som hadde passet godt på veggen i en ny Nikita eller Adam & Eva-avdeling. Det er kaldt inne i lokalet også, men den innholdsrike menyen varmer.

Trøffelsaus og chili

- Meget stor og variert meny til å være en bydelsrestaurant, sier spisefølget, og leser om dim sum, nigiri, sashimi, et stort antall makiruller, husets spesialiteter og en rekke asiatiske varmretter.

Art of sushi i Elisenbergveien har tidligere huset Gimle og L'Accent. Foto: Tom A. Kolstad

Vi velger masse forskjellig og henter skjerf mens vi venter på første servering. Lokalet er totalforvandlet siden Gimle og L’Accent holdt til her. Hos Gimle var et handicaptoalett midt i restauranten sjenerende, men nå er de henvist til toalettene ned trappen ... Restauranten er enkelt innredet i lune farger, med en gigantisk, rund lampe i den ene enden. -  Her er litt sashimi og makiruller, forteller servitøren. Mer informasjon hadde vært hyggelig, men rettene ser i det minste innbydende ut.

Shibasu trøffel er tynne skiver havabbor toppet med trøffelsaus og chili. Abboren er saftig og velsmakende, toppingen smaker lite av trøffel, men den har et fint bitt fra chilien. Kveiten er på sin side litt tørr, men jalapenosalsaen er både sterk og god.

Våre to varianter med maki er et bedre valg, selv om prisene er stive. Luftige risbiter er fylt med softshell crab, grønnsaker med sprø tanoki og en avstemt chilisaus.

Hummermaki har samme fyll som den myke krabben, i tillegg til litt koriander og mer chili.

Servitørgjesp

Det er få gjester i restauranten, og det snodige er hvor lite servitørene legger seg i selen. De skravler med noen i andre enden av lokalet, forteller ikke noe om maten, spør ikke hvordan det smaker, og etter hvert heller vi i vin selv. En lang stund er det tomme glass, før servitøren kommer luntende bort.

Her er det viktig med stamkunder, men servitørene gjør ingenting for å gjøre kvelden spesiell.

- Lutefisk?

Ja, meget dissende. Misomarinert black cod er havnet på menyen en rekke steder i Oslo, men her er den ikke vellykket. Den er nesten grøtete i konsistensen og ikke så fast og fin som ønskelig. Det er også lite av sausen på fisken, som er mye bedre på

eller

.

Heldigvis er de whisky— og soyasausstekte eggnudlene gode. Den andre hovedretten er mye mer vellykket. Chef’s Szechuan inneholder både scampi, kylling og indrefilet, som alle er både saftige, møre og velsmakende, med flere sprø grønnsaker.

Det står at sausen er sterk, og Art of sushi er ikke pysete, som på mange andre restauranter. Her holder man det man lover, for chilisausen er skikkelig piffig.

Derimot er sjokoladefondanten til dessert meget tam på smak, selv om den er flytende inni. En skuffende avslutning på et måltid som er for varierende.

Restauranten fikk bra anmeldelse sist, men har tydeligvis hvilt for mye på laurbærene.


Art of Sushi

Vår vurdering:

6 av 6

4 Miljø:

Vår vurdering:

6 av 6

5 Meny:

4 Mat:

Vår vurdering:

6 av 6

3 Service:

3 Pris:

Oslobys totalkarakter: 18/30

Relevante artikler

 1. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelse: På Sea Sushi spiser du rimelig, godt og nok

 2. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelse: En del å ta tak i

 3. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelsen: Sea Sushi – kjipt sted med god mat

 4. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelsen: Rågod sushi

 5. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelse: Det er mye halvdårlig sushi i Oslo. Men ikke her.

 6. SULTEN
  Publisert:

  Vi har testet maten på Steen & Strøm