Sulten

«Signalen har en av de beste beliggenhetene i Oslofjorden»

Men maten er dessverre lett å glemme, mener vår anmelder.

 • Modesty

Vår vurdering:

4 av 6

Avslappet sommerstemning på Nesoddtangen, en halvtimes fergetur fra Oslo sentrum. Monica Strømdahl

Lyst på kald hvitvin, kveldssol og bølgeskvulp? Få gjør det bedre enn Signalen på Nesoddtangen. Men maten er dessverre lettglemt.

— Ok, det er ganske rufsete. Det er litt vel avslappet service. Bruschettaen har altfor mye løk. Fiskesuppen er bedre andre steder. Menyens vinliste er kort og trist ... Willie trekker pusten.

— Men likevel, helt, helt vidunderlig, skåler Modesty og myser mot solen over Kolsåstoppen.

Loungestemning

Det er lite å utsette på utsikten fra Nesoddtangen. Monica Strømdahl

Himmelen over Bærum har knapt vært blåere, fjorden har sjelden blinket blankere. Bak Willie svaier en liten palme, bak Modesty ligger folk strødd i myke sofaer. Signalen bar og restaurant er en ganske unorsk strandrestaurant, en meter fra bølgene rundt Nesoddtangen. Servitørene går i shorts og T-skjorte, mange av gjestene har saltvann i håret og flasser på solvarme skuldre. Hadde det ikke vært for den norske kafémenyen og de byklærkledde gjestene som kommer rett fra båten og arbeidslivet, kunne en fort tenkt Hellas eller kanskje til og med Ibiza. Men ikke den fasjonable delen av Ibiza, da.For som nevnt, det er slitt. Og litt sjarmerende tilfeldig rotete, med bord inne og bord ute, med sofagrupper og nedsittede puter. Det er blå stoler og blåmalt gelender ut mot gangstien og sjøen, ellers er det mørkt tre og gråbeiset terrassegulv. En gråværsdag er det nok en ganske annen stemning enn denne solblanke julikvelden, men Signalen er ingen solskinnsmatros, her er det åpent hver dag.

Sommermat

Signalens thaiinspirert fiskesuppe er noe av det bedre på menyen. Monica Strømdahl

Servitøren er ung og hyggelig, kommer kjapt med drikke, men nevner ikke et ord om at den eneste vinen som er navngitt i menyen – en Chablis – i vinkjøleren er byttet ut med en enklere petit Chablis. Pytt, pytt. Den lille plastlaminerte menyen er norsk, enkel og sommerlig, med trygge valg som reker, fiskesuppe, kyllingsalat og hamburgere.— Det er hverken spennende eller spenstig, sukker Modesty og ser nedover plastbrosjyren. Det blir bruschetta til forrett, siden det er det de har å tilby.

De glade amatører i shorts virrer litt rundt, men får etterhvert både tatt imot bestilling og hentet vann. Bruschettaen kommer til bordet, og den ligner ikke så mye på de brødene med tomat og hvitløk Modesty har smakt på italienske restauranter tidligere, men den er frisk og god når hun får plukket vekk mesteparten av rødløken og olivenene. Den medfølgende skålen med rømmedressing får stå i fred.

Sjokoladeseier

Willies store fiskesuppe er overraskende nok thaiinspirert, gyllengul med knallrød chiliolje til pynt. Under overflaten ligger mengder av pent oppkuttede grønnsaker og fine biter passe kokt laks og flyndre.

— Det mangler bare litt på avslutningen, det skulle vært mer salt og mye mer syre, syns Willie.

Også Modestys hamburgertallerken har fått sin dash chiliolje. Den hjemmelagde hamburgeren i seg selv er rett og slett en innertier. Saftig, perfekt grillet og godt krydret. Den blir servert med det samme hvite brødet som bruschettaen, det er helt ok. Derimot er de ovnsstekte båtpotetene både fete og tunge.

En halv flaske vin til, og det er tid for dessert. Og det må bare sies, Signalens hjerteformede sjokoladefondant er verd båtturen alene. Modesty har smakt mange fondanter, få så vellykket som denne. Hadde bare vaniljeisen holdt like høy kvalitet!

Willie er også storfornøyd med sin panna cotta. Der er det skikkelig vanilje, og tilbehøret er nydelige, norske jordbær.

Billigferie

Sommervinden rusker i håret, seilbåtene krysser fjorden og jammen har en av gjestene slengt fiskesnøret sitt ut i fjorden. Mon tro hva han gjør hvis han får fisk? Langt borte kan de se Oslo-båten. Willie gjør opp så de er klar for returen.

Det er ingen tvil om at Signalen har en av de beste beliggenhetene i Oslofjorden. Selv om maten stort sett er lett spist og lett glemt, kan en kveld i solnedgangen her være en hel liten ferie i seg selv. Så for dem som hverken skal til Hellas eller Ibiza fordi de må jobbe i sommer, er en halvtimes båttur ut hit en god trøst. Og den koster bare 60 kroner.


Vår vurdering:

6 av 6

5 Miljø

Vår vurdering:

6 av 6

3 Meny

3 Mat

Vår vurdering:

6 av 6

4 Service

4 Pris

Totalt 19 av 30 mulige poeng

 1. Les også

  Altfor slapt på Herregårdskroen

 2. Les også

  Billig og rask indisk på «Curry & ketchup»

 3. Les også

  Laundromat: Utvasket med årene

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Et trist utstillingsvindu for Oslo

 2. SULTEN

  Hva kan egentlig gå galt med denne beliggenheten? Litt av hvert, viste det seg.

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: To terningkast ned på to år. Hva skjedde?

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Baltazar byr på et litt for ujevnt måltid

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Cantina Cortina må stramme opp både mat og service

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Maten er god, servicen derimot ...