Sulten

Brasserie Hansken: Langt fra utslitt

Hansken er et av Oslos beste brasserier - men hvorfor kan vi ikke velge hva vi vil spise?

 • Smørbukk

Vår vurdering:

5 av 6

Stemningsfullt lokale. Monica Strømdahl

— Spør en gang til!

— Kan vi ikke velge fra både à la carte-menyen og dagens meny?

— Nei, det går ikke! Dere må begge velge dagens meny eller så må begge to ta noe fra à la carte-menyen, opplyser servitøren.

— Det har jeg aldri opplevd før, sier spisefølget.

— Jeg skjønner at man vil folk skal ta samme meny om de er mange ute og spiser, og at noen spisesteder ikke ønsker at man tar én rett fra dagens meny og mikser med noen fra à la carte. Men at ikke én av oss kan ta dagens meny og den andre velge fra à la carte-menyen, er veldig merkelig.

Det er mulig den ferske servitøren har misforstått noe, men etter gjentatte spørsmål gir vi opp.

 • Restaurantguiden: Kanonbra brasserier

Dyrt leddyr

Brasserie Hansken er inne i sitt 20. år som restaurant, og er blitt et populært spisested både til lunsj og middag, fint plassert på Christiania Torg hvor restaurantene ligger tett i tett. Lokalet er åpent, lyst og stemningsfullt og vinkartet byr på meget interessant lesning.

Brasserie Hansken er inne i sitt 20. restaurantår. Monica Strømdahl

Etter en liten appetittvekker fra kjøkkenet, chévremousse med nøtter, får vi servert deilig brød og smør mens vi venter på forrettene. Servitøren har vært ivrig på at vi bør velge det samme, mulig kjøkkenet er underbemannet denne dagen, men maten skuffer ikke.

Gode forretter hos Brasserie Hansken. Monica Strømdahl

Vi har valgt sjøkreps som ligger pent dandert på toppen av kremet linguine og revet sort trøffel. Sjøkrepsen er perfekt stekt og meget saftig og linguinen gir passe tyggemotstand. Trøffelen lukter godt, men overdøver ikke smaken i retten, hvor det også er strødd mye gressløk.Eneste minus er at det er veldig lite sjøkreps. Vi får en halv liten sjøkreps, samt to bitte små biter i pastaen, og det virker stivt til 205 kroner, selv om råvarene er dyre.

 • Brasserie Hansken er en av 34 Oslo-restauranter som er nevnt i årets Michelin-guide. Her er alle sammen.

Julenissen blir forsinket

Etter at appetittvekkeren ble grundig presentert, sier ikke servitørene noe om hverken forretten eller hovedrettene. Det vil mange gjerne vite, og det bør man opplyse om på et sted som tar rundt 300 kroner for flere av hovedrettene.

— Torsken er perfekt stekt. Den flaker seg fint og er godt krydret, mener spisefølget. Fisken blir servert med kål, noen blomkålbuketter, rogn, sprøstekt fiskeskinn, en artisjokksaus og noen biter hasselnøtter som passer godt til den nøttaktige sausen. Retten er mild, godt sammensatt og metter godt.

Nydelig mør og velsmakende Rudolf. Gavene blir forsinket i år. Monica Strømdahl

Det samme gjelder den andre hovedretten, reinsdyr fra Stensaas ved Røros. Her burde servitøren lagt ut om flere generasjoner Stensaas gode råvarer, for reinsdyret ypper ikke til bråk. Utrolig møre og smaksfulle biter av Rudolf glir inn i munnen sammen med fløyelsmyk potetpuré, deilig duftende steinsopper med mer nøttesmak og små biter løk med biter av reinsdyrhjerte oppi. Dette er som torsken, en rett det er lett å like, klassisk og god.

Sjokoladelava

Servitørene er kjappe til å helle i vann og vin mens lokalet fylles opp denne kvelden, og den anbefalte rødvinen til hovedrettene, en fyldig Leguin-Colin Santenay 1er Cru La Comme 2012, fungerer greit til både torsken og reinsdyret.

Kokkene leverer varene.

Avslutningen på måltidet er særdeles vellykket med en herlig sjokoladefondant med en litt tam karamellis, tynne sprø karamellflak og noen store bjørnebær som bader i sjokoladelavaen som renner ut.— Det er gøy med litt andre type franske oster et det alle andre restauranter serverer, men flere av dem er litt for kalde og hadde hatt godt av en time lenger på kjøkkenbenken. En skarp og godt modnet Auzanne Cendrée er best, men også rødkittosten Pont L'Evêque og geitosten Ovalie Cendrée innfrir.

Kjøkkenet på Brasserie Hansken har levert god mat i 20 år. Monica Strømdahl

— Når man ikke bestiller fra dagens meny, så blir Brasserie Hansken , i likhet med Brasserie France , Brasserie Blanche og de fleste andre brasserier, en nokså dyr opplevelse, men matmessig er Hansken blant de beste brasseriene i byen. Bare sørg for å få en mer fleksibel bestilling. Vi vil gjerne kunne velge det som faktisk er på menyen!

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Kul vinbar

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Kødder det til!

 3. SULTEN

  Ned en karakter

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Topp service og mat

 5. SULTEN

  Rått og godt – men også tregt

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: En karakter ned for Bruno's Proseccheria