Sulten

Her får du Oslos beste pizza

Oslo bugner over av runde fristelser. På disse stedene brenner du ganen med glede.

Kan man spise pizza hver dag? Selvsagt kan man det. Berg-Jacobsen Jon-Are

 • Erik Gulbrandsen
  journalist

Det popper stadig opp nye pizzasteder i hovedstaden og kvaliteten blir høyere og høyere. Flere og flere byr også på hvit saus på bunnen og spennende ingredienser på toppen. Her har vi samlet et knippe av de aller beste.

Lofthus Samvirkelag Tranen

Tranen vant i fjor vår kåring av Oslos beste pizza. Stig B. Hansen

Det gamle, ærverdige lokalet i Waldemar Thranes gate 70 er pusset opp til elegant standard med kafé og brødutsalg på dagen og pizza på ettermiddagen og kvelden.

Spisestedet vant i fjor Aftenpostens kåring over byens beste pizza. Her får du varianter med bl.a. reinsdyr, granateple og rødløk eller trøffelsalami og dagens sopp.

Har også en gode avdelinger på Sandaker, på Holtet og på Kunstnernes hus.

«Helg hele uken»! Les vår anmeldelse av Tranen


Villa Paradiso Olaf Ryes Plass

Villa Paradiso byr på deilig pizza på Løkka og Frogner. Signe Dons

En av Oslos best populære pizzarestauranter ligger på Olaf Ryes plass 8. Jan Vardøens spisested blir fort full og serverer italienske fristelser bakt i steinovn.

Her kan du spise deg mett fra morgen til sent på kveld. Menyen er innholdsrik og byr blant annet på Il Peccatore med mozzarella, parmaskinke, gorgonzola og miniartisjokker. Har også en god avdeling på Frogner.

 • Sjekk hva anmelderen skrev og Villa Paradiso her!

Restaurant Teatro

Teatro byr på spennende pizzavarianter. Fartein Rudjord

Ole Eikefjord driver denne pizzarestauranten i Stortingsgata 16. Han tar utgangspunkt i den italienske pizzaen og streber etter å finne spennende toppinger og originale smakskombinasjoner.

Pizzaene er blant de aller beste i Oslo og byr på spennende varianter med løyrom, blomkål og dill og gravet kveite med fennikel og spinat.


Olivia Aker Brygge

Flyvende pizza. Olivia på Aker Brygge byr på gode pizzaer. Espedal, Jan Tomas

Intim, lun og koselig restaurant på Stranden 3. Olivia har flere avdelinger og best er den på Aker brygge og avdelingen på Tjuvholmen.

Her kan du velge mellom et stort antall pizzaer. Sjekk ut Ai Funghi med mozzarelle, hvitløksmarinert skogsopp, champignon og parmesan.


Skur 33

Hos Skur 33 blir pizzaene stekt i en vedfyrt Valorianiovn. Dan Petter Neegaard

Italiensk mat i hyggelige og rustikke omgivelser nedenfor Akershus festning. På Akershusstranda 11 kan du velge mellom fem ulike typer pizza og de mest spennende variantene er med røkelaks og ruccolasalat eller pizza di mare med klippfisk og hummer på toppen. Pizzaene blir varmet i en vedfyrt Valorianiovn.

«Lite som skurer» – les hele anmeldelsen her


Hells Kitchen

Djevelsk god pizza får du selvsagt hos Hells Kitchen. Bjørge, Stein

I Møllergata 23 har du i mange år kunnet velge rimelig og god pizza like ved Youngstorget. Lokalet har en L-formet bardisk med mange båser langs vinduene.

Her har de 17 varianter med noe for enhver smak enten man er vegetarianer, foretrekker sjømat eller vil ha hjemmelagede kjøttboller på toppen.


Enoteca vinbar

Enoteca vinbar har gode pizzaer. Anette Karlsen

Intim vinbar i Bygdøy allé 59 C med italienske klassikere på menyen. En populær, liten vinbar som åpnet dørene i 2001.

Her kan du velge mellom ti pizzavarianter, blant annet dagens vegetar eller spesial med crème fraîche, sterk pepperonipølse og dagens grønnsaker.


Arte Pazza

Få steder har flere pizzavarianter enn Arte Pazza. Borgen, Ørn / Aftenposten

Typisk siciliansk og toskansk kjøkken i Ullevålsveien 61 med både pizzeria, gelateriene, pasticcheria og bakeri. De byr på et enormt antall pizzavarianter, blant annet hele ni vegetartyper.

Her er klassiske varianter, pizzaer med fisk og en haug spesialiteter.


Rent Mel

Rent Mel byr på gode pizzaopplevelser. Olav Olsen

Ett år gammelt bakeri i Prinsens gate 6 som blir pizzarestaurant på kvelden. Spisestedet har fokus på å produsere håndlagede økologiske brød, pizza og søte bakervarer.

Her kan du velge vegetarvarianten Gårds med aubergine, agurk, squash, cherrytomater, avocadosaus og cottageost fra Røros eller en av de andre ti variantene.


Pizza Da Mimmo

Pizza Da Mimmo byr på 17 ulike pizzavarianter. Espedal, Jan Tomas

I over 20 år har denne pizzarestauranten holdt det gående på Frogner i Behrens gate 2. Her kan du velge mellom hele 19 pizzavarianter.

Sjekk ut en av vegetartypene eller hva med pizza bomben med pepperoni, paprika, løk og rød pepper eller Calzone spesial med masse hvitløk og rød pepper.


Ladegården Café

Er du ute etter en litt spesiell pizzavariant, kan du teste ut den med banan, artisjokk og honning hos Ladegården. Ingar Storfjell / Harald Fossberg

Italiensk steinovnsbakt pizza servert i gammelt lokale fra 1500-tallet i Oslo gate 13 i Gamlebyen.

Byr på ti ulike pizzavarianter, blant annet Bacalao med revet klippfisk, rødløk, oliven og chips og den originale typen med banan, artisjokk, osteblanding, gorgonzola, honning og timian.


Relevante artikler

 1. SULTEN

  Her er Oslos 25 beste pizzarestauranter

 2. SULTEN

  Her er byens 25 beste pizzarestauranter

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Her får du Norges beste pizza

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: En av Oslos beste pizzarestauranter

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Røkt sik, rødløk og dill viste seg som en utrolig god kombinasjon på pizza

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Knallgod pizza