Sulten

Chez Colin: Det blide brasserie

Chez Colin føyer seg fint inn i rekken av gode franske restauranter - og servicen er et ekstra krydder.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

5 av 6

Chez Colin er en bra nykommer i Oslo. Monica Strømdahl

— Spennende restaurantområde. Snart blir dette nye Torggata, sier spisefølget.

Vi har passert flere tomme lokaler, gått forbi restaurantene Klosteret, Den Gode, Pjoltergeist og Bon Lio, og står foran et blått trehus med fransk flagg hengende på siden. For kort tid siden åpnet Chez Colin dørene på Fredensborg, en uformell restaurant med klassiske franske retter på menyen.

Skjellsettende

Den meget hyggelige servitøren bobler over av anbefalinger - både på mat- og vinfronten - og sørger snart for brød med pisket smør og Comtémajones. Lokalet er enkelt innredet, med noen få bilder på veggene, mørke stoler og bord, samt en rødblomstrete tapet.

Stemningsfullt lokale i Fredensborgveien. Monica Strømdahl

— Da er det klart for forretter, sier servitøren og rydder plass til fatene mellom vannglass og hvitvinsglass på det lille bordet. Vi har bestilt en flaske Mâcon Verzé Domianes Leflaive 2011, en gyldengrønn frisk og syrlig herlighet.Restaurantguiden:

Spisefølget nyter en enkel, god salat med bacon, stekte brødbiter, posjert egg og gressløk over. Den er meget frisk og god og en fin start på måltidet. Det samme gjelder "Moules à la Normandie", store, deilige blåskjell duvende i en herlig kraft med fløte, sider og røkte og salte skinkebiter. En fin kombinasjon der alle smakene kommer godt til sin rett, selv om vi er enda mer begeistret for St. Lars' variant med chipotle og chorizo.

Restaurantguiden:

Les også

Byens beste biffsteder

Perler for høns

Nabobordet slurper i seg østers når vi får servert hovedretten.

Posjert piggvar er en meget vellykket rett. Monica Strømdahl

— Nydelig piggvar, skryter spisefølget. Den posjerte flyndrefisken er fast og fin i det hvite kjøttet, godt krydret, og toppet med masse sopp. Rundt fisken ligger en sjø av smaksrik Madeirasjy og salte pistasjnøtter for å gi retten teksturkontrast. Potetene til er også faste og fine.Restaurantguiden:

Den andre hoderetten er nok til en hel armé. Store stykker fint tilberedt perlehøne ligger tett i tett på fatet, med god stekesky, biter av bacon, glasert småløk og store fine erter som gir retten flott farge. Her er også noen potetbåter, men de er i blauteste laget. Kjøttet smaker mye og kokken har klart å beholde saftigheten til perlehøna.

Ost er pop

Ingenting er koseligere enn runde bord. Monica Strømdahl

Servitøren forteller i detalj om rettene, byr på seg selv, og gir middagen en ekstra piff. Når folk skryter av en god matopplevelse, er det veldig ofte den meget tilstedeværende servitøren som får æren. Det er rart at ikke flere spisesteder forstår betydningen av dette. Folk elsker å skravle med servitøren, få oppmerksomhet og føle at pengene er vel anvendt.

Et fyldig ostefat med fem franske oster imponerer også, med en herlig roquefort i spissen. Ostene er meget modne, på høyde med ostefatet hos Le Benjamin, og serveres med en god pærekompott.

Sitronmousse med marengs. Monica Strømdahl

Vi avslutter med sitronmousse med marengsbiter, som er toppet med bringebær, rips og blåbær. En enkel, frisk, syrlig, mettende og deilig dessert til fine 95 kr.— Maten hos Chez Colin er på høyde med byens andre brasserier. Den store utfordringen blir plasseringen. Brasserie France og Brasserie Hansken er godt forankret i byen, Brasserie Blanche på Majorstuen og Le Benjamin på Løkka, men her kan det bli stille før helgen kommer. Forhåpentligvis får folk øyene opp for enda et godt fransk tilskudd til Oslo.

 1. Les også

  Bølgen & Moi Tjuvholmen: Ingen grunn til å ta bølgen

 2. Les også

  Vino Veritas: Økologisk, ikke økonomisk

 3. Les også

  Kverneriet: Oslo har fått en ny burgerhimmel

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Ned en karakter

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Sjekk ut denne nykommeren!

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Topp service og mat

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Helt rått på Fredensborg

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Nydelig brasseriemat

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: - Nå må restaurantene slutte med trefjøler som tallerken