Hvilken pizza synes du er Oslos Beste akkurat nå?

Amerikansk eller italiensk. Flat eller tykk bunn. Alle liker pizza, og alle har en favoritt. Her ba vi leserne nominere både lokale takeaway-sjapper, ambisiøse restauranter og trendy nykommere. Disse fem ble til slutt valgt ut av juryen:

Hvem vil du stemme på?

Velg én kandidat i listen under og avgi din stemme nederst på siden. Du kan kun stemme én gang pr. kategori, og du må være innlogget for å kunne stemme. Usikker på hvem du skal stemme på?

Jungel pizza

Dalsbergstien 6A, St. Hanshaugen
Bestiller du pizza fra Jungel Pizza på St. Hanshaugen en fredag kveld, kan du regne med at det tar litt tid. Det lille lokalet minner om et lite hull i veggen, men har en så variert meny at restauranten i løpet av sine tre leveår har rukket å bli en Oslo-favoritt blant mange.

Best Friends Pizza

Thorvald Meyers gate 26, Grünerløkka
Best Friends Pizza på Grünerløkka åpnet under pandemien og fikk aldri arrangert en skikkelig lanseringsfest. Likevel har Oslo-folk lagt merke til deres spesielle pizzadeig – en blanding av klassisk napolitansk og luftig New York-style.

Mamma pizza

Dronningens gate 22, sentrum
Det er ingen tvil. Aftenposten-leserne trives på restauranten Mamma Pizza. Som å komme hjem til en utrolig hyggelig italiensk familie, mener én leser. Om du ikke kan reise til Italia, så dra til Dronningens gate 22. Der finner du Italia i miniatyr, skriver en annen.

Pizzabua Lambertseter

Cecilie Thoresens vei 13, Lambertseter
Pizzabua på Lambertseter har eksistert i over 20 år og er en nabolagsfavoritt: De selger omkring 55.000 pizzaer i året! En leser skriver til og med at hun oppsøker bua selv om hun har flyttet fra området. Også personalet trekkes frem som en stor fordel ved Pizzabua.

Maschmanns

Karenslyst Allé 51, Skøyen
Maschmanns Matmarked tilbyr et bredt utvalg råvarer og åpnet i 2012. En viktig suksessfaktor er den italienske restauranten som serverer pizza fra vedfyrt ovn. Flere lesere har lagt merke til at restauranten bruker råvarer fra matmarkedet på pizzaen. Skal du spise her, lønner det seg å bestille bord!
Velg en nominert å stemme på.