Personalia

Nekrolog: Ragnvald Maartmann-Moe

Av Anette Maartmann-Moe, på vegne av venner og familie i USA og Norge

 • Nekrolog

Ragnvald døde 26. juni i Palm Bay i Florida, 101 år gammel.

Han ble født i Oslo som den eldste av fire brødre, og kom til USA i januar 1940 for å studere elektroteknikk i Massachusetts. Han tjenestegjorde seks år i den norske marinen, og var ansvarlig for radarutviklingen for hele den norske flåten.

Ragnvald fortalte på sine eldre dager at han hadde vært med på den norske gulltransporten over Atlanterhavet uten selv å være klar over det. Det var først da gullet ble losset i havn, at prosjektet ble avslørt.

Fra 1950 til pensjonisttilværelse i 1985 jobbet han for Raytheon Corporation AS som designingeniør og programleder i utviklingen av radarforsvarssystemer.

Ragnvald dyrket pensjonisttilværelsen med god helse. Han besteg samtlige 48 av New Hampshires White Mountains på over 4000 fot, spilte golf og tennis og tok pianotimer. Som radioamatør holdt han kontakt med mennesker over hele verden. Leseinteressene spente fra astronomi, kalkulering, kjemi og fysikk til vikingtid, USAs historie og verdens religioner, og ikke minst Tommy og Tigern og avistegneserier. Han var en ivrig bridgespiller, og var «scorekeeper» for Palm Bay Senior Center i mange år. Han mestret det nyeste innen data og elektroniske leker – for han skulle jo ikke bli overgått av sine barn.

Hans kone Constance E. Platin døde i 1987. Ragnhild Henschel ble senere hans norske kjærlighet og venninne i 31 år.

Ragnvald etterlater seg tre sønner og en datter, Ragnvald III, Estelle, Erik og Peter, og deres familier. Han var ekstremt stolt av hele familien inkludert syv barnebarn, elleve oldebarn og et tippoldebarn. Han holdt også nær kontakt med sine brødre og deres familier som han stadig besøkte i Norge.

Han vil bli husket for å leve fullt ut, med streben etter kunnskap og forståelse.

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. PERSONALIA

  Nekrolog: Ove Nybø

 2. PERSONALIA

  Nekrolog: Christine Aulie

 3. PERSONALIA

  Nekrologer: Turid Nicolaisen

 4. KOMMENTAR

  Verdien av et velutdannet og ubevæpnet politi

 5. A-MAGASINET

  En dag ble Arnold (15) hentet ut av klasserommet midt i timen. Han ble bare borte.

 6. PERSONALIA

  – Ingen møtte uforberedt på Toftes kontor