Personalia

Nekrolog: Elisabeth Nyborg

Av Lena J. Brodal og Otto Scharff, på vegne av venner fra Grefsen videregående 88

 • Nekrolog

Vår kjære venn og gledesspreder Elisabeth Nyborg gikk bort 1. juli etter lengre tids sykdom. Hun ble bare 50 år.

Vi ble kjent med Elisabeth på Grefsen videregående i 1985. En sprudlende, raus og åpen jente som vi fort ble utrolig glad i. Elisabeth hadde en fantastisk energi og utstråling, møtte alle med et smil, og latteren hennes satt løst.

Vi reiste alle på vår første utenlandstur til Lignano sommeren 1986 i regi av Grefsen Seilforening, der vennskapet vokste. Det var tidvis full rulle ispedd litt galskap, og vi hadde en fantastisk ungdomstid der Elisabeth ofte var samlingspunkt og inspirasjonskilde.

Det står respekt av at Elisabeth påbegynte sine embetsstudier i psykologi ved Universitetet i Oslo i småbarnsfasen med aleneomsorg for to små gutter. I tillegg hadde hun sporadiske konserter som bassgitarist i et jenteband som spilte Cramps-låter.

Som ferdig utdannet psykolog flyttet Elisabeth til Nøtterøy og begynte å jobbe i Stiftelsen Alternativ til Vold. Etter noen år som seksjonssjef ved Poliklinikk for rus og avhengighetsbehandling etablerte hun egen privatpraksis som psykologspesialist. Hun var opptatt av barns oppvekstvilkår i nære relasjoner og at innvandrere og flyktninger skulle vurderes ut fra sin kulturelle bakgrunn. De siste årene var hun meddommer, fagkyndig og sakkyndig i en rekke saker. Hennes varme og relasjonsbyggende evner gjorde at hun raskt fikk tillit i vanskelige og kompliserte saker.

Våre varmeste tanker og dypeste medfølelse går til Elisabeths to gutter, Herman og Johannes, og øvrig familie. Hun var utrolig stolt av hva guttene sto for og fikk til.

Vi kommer til å savne Elisabeth, hennes fantastiske energi og gode humør. Heldige er vi som fikk kjenne henne og bærer med oss alle de positive minnene videre.

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. PERSONALIA

  Nekrologer: Terje Granum Johansen

 2. PERSONALIA

  Nekrolog: Grethe Ryen

 3. PERSONALIA

  Nekrolog: Walther Aamodt

 4. PERSONALIA

  Nekrolog: Tore Roy Semb

 5. PERSONALIA

  Nekrolog: Bente Erlien

 6. PERSONALIA

  Nekrolog: Nils Einar Holm Fagerjord