Personalia

Nekrolog: Kristin Ginni Rode

Av Karl Morten Wefring

 • Nekrolog

Vår kjære golfvenninne Kristin, også kalt «Kikki», sovnet stille inn lørdag 13. juni, 86 år gammel.

Hennes unike viljestyrke og skjulte kraft løste de fleste problemer. Jeg vil aldri glemme hennes sjenerøsitet og de mange lunsj- og middagsinvitasjonene. Sosialt samvær med familie og venner betød mye for Kristin.

Hun var en vakker, bereist og språkmektig dame. Sammen med tvillingsøsteren Mimi ble hun kåret til russeprinsesse i 1953; de to var like som to dråper vann. Deretter reiste de begge til USA for videre utdannelse. Tilbake i Norge giftet hun seg med sin Bill, og sammen hadde de utenlandsopphold i Sverige, Sveits, Iran, England og Italia. Hun lærte seg språkene underveis og kunne glimte til med både tysk, italiensk og farsi. De tre barna deres fikk også med seg utenlandsopphold og etter hvert studier i utlandet.

Mens de var bosatt i Norge, engasjerte Kristin seg i stiftelsen Også vi kan, som sto bak helsesenteret Casas Heddy på Lanzarote. Etter at hun ble enke i 2001, tok hun opp både bridge og golf. På Grini Golfklubb klarte hun den imponerende prestasjonen hole in one. Innmelding i Nordhaug Golfklubb førte til vennskap, og det ble flere Syden-golfturer med Kristin og oss gutta om vinteren og tur til Sørlandet om sommeren.

Kristin var en sporty og ungdommelig dame som jeg møtte første gang på golfbanen i 2012. Det er svært vemodig og trist at vi ikke lenger kan bli inspirert av og glede oss over hennes smil, latter og alltid optimistiske måte å møte livets utfordringer på.

Vi er mange i vennekretsen rundt Kristin som vil savne henne dypt. Jeg takker for alt hun ga av seg selv og lyser fred over hennes minne.

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. PERSONALIA

  Nekrolog: Per Jøstein Vaagan

 2. PERSONALIA

  Nekrolog over Tina Jakobsson

 3. PERSONALIA

  Nekrolog: Kristin Hiorth

 4. POLITIKK

  Kjørte raskeste vei via utlandet og ble dømt for trygdebedrageri

 5. PERSONALIA

  Nekrolog: Ragnhild Ørbeck Hjukse

 6. PERSONALIA

  Nekrologer over Anne-Karin Sønsteby