Personalia

Nekrolog: Carl Semb

Med Carl Sembs bortgang er en bauta i Oslo Golfklubbs historie borte.

 • Aftenpostens redaksjon

Carl, eller Calle blant oss golfspillere, ble medlem i klubben allerede i 1973. Han var tidlig opptatt av klubbens drift og stilte seg til disposisjon som frivillig. Calle ble valgt inn som medlem i styret i Oslo Golfklubb på tampen av 1970-tallet og satt der til han ble valgt til styreleder i klubben i 1983. Han gjorde en meget solid innsats i dette vervet, som han fungerte i over en periode på tre år.

Calles engasjement for norsk golf favnet videre enn Oslo Golfklubb. Etter sin tid som styreleder i klubben ble han valgt inn i Norges Golfforbunds styre, for deretter å overta som president i golfforbundet i 1988. Som president ledet han forbundet frem til 1996. Han fortjener sin del av æren for den fantastiske perioden hvor golf gikk fra en sport for de få, til en folkesport med nærmere 100.000 utøvere og medlemmer i Norges Golfforbund.

Calle var med på opprettelsen av Norsk Seniorgolf (NSG), som nå har over 2000 medlemmer og som arrangerer mer enn 100 turneringer i året, samt golfturer og mesterskap.

Som tidligere styreleder i Oslo Golfklubb ble Calle medlem av klubbens Råd. Også her bidro han med verdifulle innspill. Calle hadde meninger om mangt – alltid med basis i sine solide erfaringer og med et mål om at de skulle tjene til beste for klubben og golfsporten. Helt frem til de siste årene deltok han i rådsmøtene med sitt sedvanlige engasjement. For sitt arbeid mottok han i 2000 klubbens hedersmerke i gull.

Oslo Golfklubb takker Calle Semb for alt han bidro med, hans innspill, råd og kommentarer. Vi håper at vi skal kunne drive klubben fremover i idrettens ånd, noe vi er sikre på at Calle ville bifalt med sitt skjeve smil.

På vegne av Oslo Golfklubb

Niels Vik

Jens-Ove Hagen

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Slik har spillet i kulissene vært før Hødds årsmøte

 2. PERSONALIA

  Nekrolog: Linnet Oddsten

 3. SPORT

  Sammenslåing ble vedtatt

 4. SPREK

  Denne aktiviteten gir samme treningseffekt som løping og fotball – hvis du tar tiden til hjelp

 5. SPORT

  Golfinteressen var på vei ned i Norge. De nye stjernene gir håp om «hysteriske tilstander».

 6. FOTBALL

  Tidligere A-lagstrener mener Hødd må bytte ut Normark for å kunne samle klubben igjen