Personalia

Nekrolog: Walther Aamodt

Av Rolf Kristiansen

 • Nekrolog

Vi rakk aldri å ta den kaffekoppen vi hadde planlagt denne uken, Walther Aamodt og jeg. Mandag 6. juli fikk jeg en telefon om at datteren Cecilie hadde funnet ham død i godstolen hjemme på Veitvet.

Walther var i god form da vi for et par uker siden møttes i en bursdagsfeiring. Han bød i kjent stil og med sin velplasserte replikk opp til dans. Et par dager senere gikk han en golfrunde. Tilbakemeldingen fra vennen Stig var: «Han var i sitt ess.» Alle som kjente Walther, vet hva det betyr av godt humør og treffende replikker!

Jeg møtte Walther første gang da han var typograf i Aftenposten. Etter hvert fikk han bruk for ferdighetene i Oscar Andersens Boktrykkeri. Våre stier har krysset hverandre utallige ganger siden: på dans i Grorud samfunnshus, golfreportasje i Nittedal, i Grünerløkkens Mannskor, Grorud Mandskor, på utallige konserter og i Sterling.

Walther var sønn av en politimann. Det ble av og til merkbart når han møtte de unge i Sterling: Ikke noe slinger i valsen – vask hendene når du har vært på do og før du skal spise – og ta av deg lua inne!

Walther gjorde også en iherdig innsats for å få den gamle rektorboligen på Vahl skole som Sterlings nye tilholdssted. Han fikk selvfølgelig æresmedlemskap i klubben som fylte hans hjerte. Innsatsen for Sterling står trolig igjen som den mest ruvende bautaen over Walther Aamodts liv.

Nå er den siste dansen slutt. De siste golfrundene er gått. Den fine tenorstemmen lyder ikke mer. Det blir stille i lokalene på Jordal og ved Vahl skole nå. Til gjengjeld blir det garantert mye liv i kretsen rundt Vårherre.

Våre tanker går til Ricard, Kent og Cecilie. På vegne av gamle kompiser, administrative støttespillere, aktive gutter og jenter i Sterling og en enorm vennekrets i Groruddalen og resten av Oslo lyser vi fred over Walthers minne.

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. PERSONALIA

  Nekrologer over Anne-Karin Sønsteby

 2. PERSONALIA

  Nekrolog: Steinar «Puskas» Antonsen

 3. PERSONALIA

  Nekrologer: Knut Bohwim

 4. PERSONALIA

  Nekrologer: Emil Didrichsen

 5. PERSONALIA

  Nekrolog: Gunnar Audestad

 6. PERSONALIA

  Nekrologer: Svein Arne Hansen