Personalia

Nekrolog: Thore Haukner

Av Nicolai Kiær Holter, Bård Engevik, Carsten Schuerhoff og Kjetil Bergheim

 • Nekrolog

Thore Haukner er gått bort, 83 år gammel.

Thore vokste opp på Grünerløkka. Han begynte tidlig å tegne og male, og drev i sin ungdom med turn og stup. Han ble tidlig glad i musikk, og sang som tiåring i Sølvguttene. Sin musikalske utdannelse fikk han på Musikkonservatoriet i Oslo.

Men Thore utdannet seg først som typograf, og ble ansatt i yrket som i dag kalles mediegrafiker. I familiebladet Allers var han en dyktig og kvalitetsbevisst medarbeider i nesten 20 år. I 1974 gikk han til elektronikkindustrien og Simrad Optronics, der han fikk ansvaret for tegninger, fotografier og grafisk utforming av tekniske håndbøker, bruksanvisninger og opplæringsmateriell.

Haukners sjeldne evne til å illustrere og forklare kompliserte tekniske produkter gjorde at han også ble benyttet som instruktør på workshops for tekniske forfattere, illustratører og redaktører. Mange i dette fagmiljøet vil nok huske Thores lune humor og skarpe observasjonsevne, som blant annet kom til uttrykk i hans tallrike humoristiske portretter av kolleger og samarbeidspartnere.

I 1992 startet han sitt eget enmannsfirma, der han utarbeidet trykksaker og informasjonsmateriell.

Thore Haukner var organist i Haugerud kirke i 35 år og var også aktiv som komponist. Komposisjonene hans er blant annet blitt fremført i NRK og på konserter i inn- og utland. Han bidro også i menigheten med design av menighetsbladet og utstyr i kirkerommet. I 1997 fikk han daværende Hellerud bydels kulturpris. Thore var fra 1992 trofast medlem av Tempel Ridder Ordenen, og fikk i 2004 hedersbevisningen Eklund-medaljen.

Det siste året ble for Thore preget av sykdom, og han sovnet stille inn 24. juni på Solvang sykehjem med sin nærmeste familie hos seg.

Vi vil minnes Thore Haukner som en god venn og kollega.

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. PERSONALIA

  Nekrolog: Stein Kollandsrud

 2. PERSONALIA

  Nekrolog: Alexander Schultz

 3. PERSONALIA

  Nekrologer over Anne Lise Aas:

 4. PERSONALIA

  Nekrolog: Tore Roy Semb

 5. PERSONALIA

  Nekrolog: Stein Davidsen

 6. PERSONALIA

  Nekrologer: Arne Pran