Personalia

Nekrolog: Leif Birger Andersen

Av Solveig Anny Hammershaug

Leif Birger i aksjon på bokavdelingen på Haugen skolekorps’ loppemarked lørdag 6. mai 2017 – klokken 06.21.

 • Nekrolog

Leif Birger døde 24. august. En varm, omsorgsfull og aktiv mann har fått sin hvile, 88 år gammel. Leif Birger var en raus mann med fin humor, som ga av seg selv og satte stor pris på sine medmennesker.

Han flyttet til Valhall borettslag på Furuset med sine barn da borettslaget var nytt i 1976. Han brydde seg om alle. Han deltok i alt som var positivt for ungene. Han samarbeidet med andre borettslag og var en av nøkkelpersonene for Barnas dag og Vinterfestivalen på jordene rundt «brakka» i Gransdalen.

Leif Birger var med å starte klubb, skirenn, lekekvelder for de små og diskotek for de litt større. Til hvert skimesterskap stilte Leif Birger opp med en 10-liters bøtte med vaffelrøre. Samtlige deltagere fikk Valhalls diplom, som Leif Birger hadde illustrert. Alle satt pris på hans deltagelse, og ungene i borettslaget var veldig glade i ham.

På Haugen skole var han med i foreldrerådet som klassekontakt fra skoleåret 76/77. Selv om Leif Birgers egne barn ikke ble med i korpset, var han selv sterkt engasjert da Haugen skolekorps ble stiftet 24. august 1977, og fanen tegnet han. Han tegnet kort og malte bilder. Helt til det siste lagde han også plakater, diplomer, banner og skilt for korpset. Han ble Haugen skolekorps’ første æresmedlem. I alle år tok han aktivt del i 17. mai-frokoster, jule- og sommeravslutninger, konserter, årsmøter og jubileer.

På de årlige bok- og loppemarkedene var han på plass fra tidlig til sent frem til han var 86 år.

I sykdomsperioden hans har vi i korpset holdt kontakt med ham på telefon og SMS. Den siste meldingen jeg sendte fikk jeg svar på med en gang: «Håper dere kommer dere godt i gang med korpset igjen.» 24. august, på korpsets «fødselsdag», fikk han sin hvile. Vi i korpset, både store og små, takker for alt han har betydd for oss alle.

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. PERSONALIA

  Nekrolog: Jarl Rasmussen

 2. PERSONALIA

  Nekrolog: Øyvind Martin Nordli

 3. PERSONALIA

  Bruktbokhandleren ble «kjendis» på Sagene. – Han ble en venn, skriver naboene.

 4. PERSONALIA

  Nekrologer over Ulla Uberg

 5. PERSONALIA

  Nekrolog: Agnar Julin Kvernmo

 6. PERSONALIA

  Nekrolog: Even Svelland