Personalia

Nekrolog: Kai Gjesdal Henriksen

Vår kjære venn, Kai Gjesdal Henriksen, døde natt til 27. mai, få dager etter sin 60-årsdag.

 • Aftenposten Redaksjonen

Kai var så mye for så mange, næringslivsleder, politiker og vinkjenner. For oss i Slemdal Storband var han medtrompetist og en svært god venn. Hver tirsdag i mer enn 15 år møttes vi til øvelse. Vi har spilt utallige konserter og vært på seminarer. Vi har spilt jazz, diskutert og drukket god vin, og vi har delt hverandres gleder og sorger. Vi vet hvor stolt han var av guttene sine, Mikkel og Felix, og vi vet hvor glad han var over å ha funnet Hild.

Selv om sorgen nå er stor, føler vi oss privilegerte som har fått dele så mange gode stunder med en mann med et slikt humør, kompetansenivå, positiv energi og smittende entusiasme. Vi vil aldri glemme Kais kraftige røst som forkynner at «dette er bare så jæææævlig bra» om en jazzinnspilling, gjerne originalversjon fra 1930- og 1940-tallet. Eller som midt i en øvelse legger ut om den siste politiske utviklingen i USA.

Mens dette skrives, spilles Chet Baker i bakgrunnen. Kai elsket Chet. Få kunne så mye eller hadde så mange jazzinnspillinger som han. Det kom bandet til gode ved at han ved hvert nytt prosjekt fant frem riktige innspillinger slik at vi kunne få låtene inn i øret. Han var selvsagt den desidert første til å skaffe seg Ipod.

Vi fulgte med ham under sykdommen og ble så glade da han ved juletider snakket om å komme tilbake igjen. Slik ble det dessverre ikke. Til tonene av Chets versjon av «My Funny Valentine» minnes vi i takknemlighet Kai Gjesdal Henriksen. Han har satt varige spor og vil leve videre i våre minner og gjennom vår musikk. Vi sender de varmeste tanker til den nærmeste familien, som vi vet betydde så mye for ham.

Georg Krog, Ragnhild Tunaal

Relevante artikler

 1. PERSONALIA

  Nekrolog: Terje Fjærn

 2. PERSONALIA

  Nekrolog: Gunnar Gran

 3. PERSONALIA

  Nekrolog: Johan Støyva

 4. PERSONALIA

  Nekrolog: Thor-Erik Kolsrud

 5. PERSONALIA

  Dødsannonser

 6. PERSONALIA

  Dagens quiz