Personalia

Nekrolog: William Jensen

William Duborgh Jensen ble født inn i en særdeles kunst- og kulturbevisst kjøpmannsfamilie 10. mai 1935.

Uranienborg og Briskeby-strøket har alltid vært en spennende blanding av borgerskap og bohem, og William greide seg godt i begge leire.

William begynte i familiebedriften Ebbesen & Jensen, men han ville også selv sette sitt preg på byens mote. Han fikk tilnavnet «Norges Dior», han var den eneste som gjorde seg bemerket på dette feltet i mange år. William var kreativ, oppfinnsom og ikke minst morsom. Han giftet seg med den vakre Jeanne, de fikk en nydelig datter, Lully, kalt «Lølle».

Selv ble jeg kjent med William på 60-tallet. Vi ble fort gode venner, og det var en stor glede for meg å bli med i den enorme venneflokken. Der var det skuespillere, malere, dansere, brannmenn og bedriftsledere, en særdeles broket forsamling!

William var et oppkomme av ideer, han var kvikk i replikken, han gledet seg over livet, det eneste han ikke greide å forholde seg til, var ubegavethet og kjedelige mennesker. Da forsvant han fort, selv så veloppdragen som han egentlig var.

William var den første som viste meg mitt etter hvert så kjære Roma, han var en fin cicerone. Loftsleiligheten i Oslo var fylt med vakre møbler, god kunst og innimellom teatrale effekter - han ble da også scenograf etter hvert, med mange suksesser. I tillegg laget han radioprogrammer og kunstnerportretter i TV, av mennesker han kjente bedre enn de fleste.
Sommerfester på Nesodden, kulørte lykter i trærne, nakenbading ved midnatt, juleselskaper der gaven måtte ha rødt papir for å komme under treet, auksjoner der alle tok med seg ting de ville bli kvitt, og der vi satt i sofaer, stoler eller på gulvet, med William som vivas auksjonarius, hører med til selskapelighetene.

Det var aldri kjedelig å være sammen med William, han var en ekstraordinær mann, kunnskapsrik og interessant, en god og lojal venn - og vi lo ekstremt mye, ikke minst, og det både høyt og lenge ...
Vi er mange som vil savne William.

Terje Sølsnes

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. PERSONALIA

  Billedkunstner Aase Gulbrandsen er død

 2. PERSONALIA

  Nekrolog: Bente Erlien

 3. KULTUR

  Forfatter Petter Mejlænder fulgte Pushwagner tett: – Alle hans kunstverk ble utført i ruset tilstand

 4. PERSONALIA

  Nekrolog: Håkon Myrdal Skoge

 5. PERSONALIA

  Nekrologer: Arne Oshaug

 6. PERSONALIA

  Nekrolog: Kristian Løvlie