Personalia

Nekrolog: Terje Nygaard

Generalsekretæren i Fondet for dansk-norsk samarbeid, Terje Nygaard, døde mandag 22. mai etter lengre tids sykdom, kun 61 år gammel.

Fondet har ikke bare mistet en dyktig leder, men også et medmenneske som evnet å skape fellesskap og glede i alle de sammenhenger han beveget seg i. Tapet er stort, og enda større for hans kone, Elisabeth, barna Henrik, Martin og Maria, hans fire søsken og for den øvrige familien.

Terje Nygaard tiltrådte stillingen som generalsekretær i Fondet for dansk-norsk samarbeid høsten 2015. Innen det hadde han vært fondets økonomiske rådgiver i 24 år. Ved ansettelsen som generalsekretær kom han fra en stilling som direktør og advokat i NHO Service.

Før det var han konsernsjef i Manpower Norge og hadde bakgrunn i over 20 års erfaring fra finansiell virksomhet, bl.a. som administrerende direktør i Unibank Norge og banksjef i Kreditkassen, nå Nordea. Han hadde også innehatt flere styreverv innen finans og industri.

Terje Nygaard ble kort tid etter ansettelsen som generalsekretær rammet av sykdom. Men med sin kunnskap, brede erfaring og sin innsikt i fondet og dets virkemåte, klarte Nygaard likevel på en avgjørende måte å bidra til utviklingen av fondets økonomi og virksomhet.

Han tok grunnleggende tak i de økonomiske utfordringer som den danske gren av fondet sto overfor og klarte gjennom sine kloke råd og utholdende energi å bidra til å snu en negativ utvikling. Helt til sine siste dager var han opptatt av og ga sine råd om den videre utvikling av fondet og dets eiendommer Schæffergården i Danmark og Lysebu i Norge.

Terje Nygaard var alltid beskjeden når det gjaldt sin egen person og la i stedet all sin tyngde i de oppgavene han utførte. Vi ærer hans minne i takknemlighet.

På vegne av Fondet for dansk-norsk samarbeid: Pia Gjellerup, dansk styreleder, Ola Mestad, norsk styreleder, Aja Bugge, konst. generalsekretær

Les mer om

 1. Nekrolog

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Håkon Haugli blir ny sjef for Innovasjon Norge

 2. ØKONOMI

  Hun blir sjef i Google Norge

 3. ØKONOMI

  Opposisjonen på Stortinget reagerer på Innovasjon Norges ansettelse av Ferd-arving

 4. KULTUR

  Større optimisme i Medie-Norge: Over 100 journalister blir ansatt

 5. NORGE

  Kristin Halvorsen ny styreleder i Kronprinsparets Fond

 6. OSLOBY

  Marte Gerhardsen innstilles som ny direktør i Utdanningsetaten