Personalia

Nekrolog: Jan Rosenberg

Den 3. mars, under en 46 år gammel tradisjonsrik skitur med venner på Blefjell, falt Jan Rosenberg om i løypen. Han fikk raskt behandling av Røde Kors Redningskorps og Luftambulansen, men livet hans sto ikke til å redde. Trolig døde han brått uten smerter.

Han ville fylt 80 år den 16. august. Jan vokste opp i Oslo og tok artium på Berg skole i 1956. Han gikk Sjøkrigsskolen 1957-1958 og fikk kapteinløytnants grad. Jan begynte som yngstemann på skipsmeglerkontor i Oslo 1960. Videre i London, Hamburg, og Paris. Arbeidet i Oslo fra 1964 til 1994.

Han giftet seg med Benthe i 1966. I 1994 tok han med seg Benthe til Athen hvor han arbeidet på shippingkontor til 1999. Deretter arbeidet han i Oslo med shippingrelatert virksomhet til han fylte 67 år i 2005. Jan var ivrig friluftsmann, på ski vinterstid og sykkel sommerstid. Han deltok i mange turskirenn. Flere ganger var han fører i Ridderrennet på Beitostølen.

Han var ivrig jeger både etter små- og storvilt. En skade i det ene benet for cirka 20 år siden begrenset hans friluftsaktiviteter. Han var bridgespiller i ‘3 Gringos’ gjennom 50 år og golfspiller i Hackers.

Jans venner opplevde ham som: Redelig og lojal i all sin fremferd, humoristisk og alltid med et godt smil på lur, hjelpsom, omsorgsfull og deltagende i tykt og tynt, raus, sto for sine meningers mot. En venners venn fullt og helt; også i forhold til de kommende generasjoner.

Kort sagt: En kjernekar! Jans nærvær vil bli dypt savnet i Sjømilitære Samfund Oslo, Norsk Anchorite Klubb, Norwegian Cider & Shipping Society og Onsdagstrimmen. Likeledes av en stor vennekrets.

Jan var en kjær familiefar og våre tanker går først og fremst til Benthe og deres to barn, Benedicte og Jan Fredrik, og hans øvrige familie som han elsket og var så stolt av.

Sverre Røine

Wilhelm Wilhelmsen

Paul A. Musæus

Les hele saken med abonnement