De største nyhetssakene forklart på 15 minutter. Kåret til årets aktualitetspodkast 2019.
Kontakt: forklart@aftenposten.no

Lytt her
 • Forklart

  De største nyhetssakene forklart på 15 minutter. Kåret til årets aktualitetspodkast 2019. Kontakt: forklart@aftenposten.no

  acast
 • Foreldrekoden - med Hedvig Montgomery

  Er du bekymret for utbruddene til sønnen din? Hvor mye dataspilling er egentlig greit? Hvordan håndterer du søskenkrangel? Foreldrekoden er en podkast hvor journalist Bjørn Egil Halvorsen og psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery utforsker og søker svar på dagligdagse problemstillinger i helt vanlige barnefamilier. Med barn mener vi hele spekteret fra 0-18 år. I hver episode tar vi opp et nytt tema. Foreldrekoden bringer konkrete tips og råd for å gjøre din hverdag litt enklere. 

 • Aftenpodden USA

  Kommentator Christina Pletten og korrespondent Øystein Langberg diskuterer de mest interessante sakene fra USA.

 • Serieprat

  Skarp og underholdende ettersnakk om de hotteste seriene akkurat nå. Med Cecilie Asker, Jonas Brenna og Einar Aarvig.

 • Juniorrådet

  Juniorrådet er en podkast for barn. Den skal hjelpe deg med å forstå og takle små og store problemer du møter på skolen, hjemme og på nett.

 • Aftenpodden

  Få med deg ukens mest engasjerende saker innenfor politikk og samfunn, med Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, sjefredaktør Trine Eilertsen, politisk redaktør Kjetil Alstadheim og nyhetsredaktør i NTB, Sarah Sørheim.

 • Språktalk

  Helene Uri og Kristin Storrusten gir deg en letthørt, lærerik og morsom podkast om språk. Produsent: David Vekony

Siste episoder

 • Molde-ordføreren som hisset på seg hovedstaden

  Forklart
  Et kritisk Oslo-utspill fra ordføreren i Molde har satt fyr på Norge denne uken. Statsministeren måtte til slutt hasteinnkalle pressen for å roe situasjonen. Hvorfor ble litt koronakritikk fra Molde til et storstilt politisk drama? Med politisk redaktør i Avisa Oslo, Eirik Mosveen.
 • Konsernsjef Anders Opedal har sagt at han vil at Equinor skal ta en ledende rolle i det grønne skiftet. I denne episoden får du høre med Opedals egne ord hva han mener med dette, og hva han tenker er det viktigste Equinor kan bidra med i omstillingen. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
 • Vi må innrømme at saken om Molde-ordførerens utspill om Oslo, og samrøret som ble avdekket mellom Torgeir Dahl og Statsministerens kontor, er en herlig liten perle av en drama-sak. Vi er også innom Rødts landsmøte. Med Trine Eilertsen, Lars Glomnes, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim.
 • Snart har en halv million nordmenn fått vaksine mot koronaviruset. Men noen land har ikke fått en eneste vaksine. Hvorfor er det egentlig sånn? Med utviklingsminister Dag Inge Ulstein og Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp.
 • Kinas leder, Xi Jinping, kunngjorde nylig at de nå har utryddet ekstrem fattigdom i landet. Det virker nesten for godt til å være sant. Med Aftenposten-journalist Kristoffer Rønneberg.