Nye kart gir demokratene håp. - Et skikkelig lysglimt før valget

Christina og Øystein snakker om prosessen med å tegne USAs nye valgdistrikter før mellomvalget i november. Det mange trodde kunne bli en katastrofe for demokratene, ser ut til å bli en opptur.
De to tar også for seg det erkeamerikanske fenomenet “gerrymandering”. Her har begge partiene sine svin på skogen, og det nye valgkartet vil bane vei for enda flere ekstreme kongresskandidater.
OR-anbefalinger:
Øystein snakker om den interne krigen på den ytre høyresiden i USA, beskrevet i en fersk artikkel i Washington Post: https://www.washingtonpost.com/technology/2022/01/03/trump-qanon-online-money-war-jan6/
Christinas OR handler om amerikansk TV. Nyhetskanalene MSNBC og Fox satser på at polarisering vil lønne seg, mens CNN lanserer strømmetjenesten CNN+. MSNBC har blant annet hyret inn tidligere talskvinne for Kamala Harris Symone Sanders.
https://www.axios.com/msnbc-hires-symone-sanders-biden-administration-948d5a30-8302-44c2-8dd7-6128dc324bd4.html

TIRSDAG 11. JANUAR, 2022


Hør flere episoder

Aftenpodden USA

 • Folk

  Korte fortellinger fra menneskene rundt deg. Med deres egne ord. Kontakt: folk@aftenposten.no

 • Aftenpodden

  Få med deg ukens mest engasjerende saker innenfor politikk og samfunn, med Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, sjefredaktør Trine Eilertsen, politisk redaktør Kjetil Alstadheim og nyhetsredaktør i NTB, Sarah Sørheim.

  acast
 • Forklart

  De største nyhetssakene forklart på 15 minutter. Kåret til årets aktualitetspodkast 2019. Kontakt: forklart@aftenposten.no

 • Aftenpodden USA

  Kommentator Christina Pletten og korrespondent Øystein Langberg diskuterer de mest interessante sakene fra USA.

 • Jeg var der

  Hva luktet det i Kiev under opprøret på Maidan-plassen i 2014? Hvor mange år brukte a-ha på å gjøre Take on Me til verdens største hit? Og hvem var Norges eneste soldat i krigen mot Japan? Utenriksjournalist Kristoffer Rønneberg tar deg med til verdensbegivenhetene han husker aller best – fortalt av dem som var der. Hør alle episodene hos PodMe eller i Aftenposten-appen.

 • Har du trua?

  Iman er sikker i sin tro, men Ida er mer i tvil. I denne podkasten inviterer de gjester til å snakke om religion over temaer som slut-shaming, homofili og klesvalg.

 • Foreldrekoden - med Hedvig Montgomery

  Er du bekymret for utbruddene til sønnen din? Hvor mye dataspilling er egentlig greit? Hvordan håndterer du søskenkrangel? I Foreldrekoden gir psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery råd om barneoppdragelse for å gjøre din hverdag litt enklere. Programleder: journalist Bjørn Egil Halvorsen.