– Drømmen til mamma og pappa har alltid vært at vi skal slippe å gå den veien de har gått.

Foreldrene til Jessie Kong kom som arbeidsinnvandrere til Norge. De har alltid drømt om at hun og broren skal få et annet liv enn de selv hadde. Og Jessie vil ikke skuffe dem.

Jessie Kong sammen med faren Kong Fan Wei på restaurantkjøkkenet.

Siden Jessie Kongs foreldre kom til Norge på 90-tallet, har de drevet restauranten Golden Town på Manglerud i Oslo.

– Jeg kaller broren min og meg for restaurantbarna. Vi har praktisk talt vokst opp på den restauranten, sier Jessie Kong.

Foreldrene jobbet lange dager og de to søsknene har måttet klare seg mye på egen hånd.

I podkasten Fortalt kan du høre Jessies fortelling om barndommen blant wokgryter og restaurantgjester. Norskleksene var de vanskeligste, siden de snakket kinesisk hjemme. Men en dag fikk hun leksehjelp fra uventet hold.

Jessie og broren Sam ser på bilder fra barndommen. De to gikk på hverandres skoleavslutninger når foreldrene måtte jobbe.

Kong har tidligere skrevet innlegg i Aftenpostens debattspalter for unge, Si;D. Hun peker på at foreldrene hennes tilhører en gruppe som har jobbet hardt, men uttalt seg lite i offentligheten. Nå som denne generasjonen innvandrere begynner å bli gamle, mener hun det haster med å fortelle deres historier.

– Jeg tror det er mange som oss. Som har hatt foreldre som har jobbet døgnet rundt for at barna deres skal ha andre muligheter enn dem selv, sier Jessie Kong.

« Vi hadde ikke så mye da vi var små, men mamma og pappa lærte oss at vi ikke trengte så mange materielle ting for å være lykkelige»

Slik hører du podkasten:

«Fortalt» er en podkast fra Aftenposten. En ny historie kommer hver søndag.

Podkasten hører du i Aftenposten-appen eller i Schibsteds nye podkast-app PodMe.

Hør flere episoder av Fortalt her: