Hør Forklarts sommerserie: Helena Brodtkorb om å finne sin plass i det norske arbeidslivet

– Jeg vet at jeg kommer til å bli noe uvanlig og veldig spesielt en dag, sa Helena Brodtkorb til broren sin som barn. Nå vet hun at det ikke var det hun trengte.

 – Noe av det tyngste jeg har opplevd psykisk, er å stå utenfor arbeidslivet, forteller Helena Brodtkorb. Nå vil hun hjelpe andre og har skrevet bok om triksene for å komme seg opp og frem.
  • Forklart-redaksjonen

– Nå, som voksen, tenker jeg at broren min og jeg var typiske ofre for vår egen generasjon.

For både Brodtkorb og broren var som mange andre «millennials». De hadde den sterke følelsen av at akkurat de skulle bli noe stort en dag.

Nå, 20 år senere, ser hun litt annerledes på det.

– Jeg elsker å ha en helt vanlig, fast jobb.

Brodtkorb er forfatter, skribent og har levd som frilanser i flere år. Nå har hun fått seg fast jobb og skrevet bok med råd til deg som skal starte opp for deg selv eller søke jobb.

– Det er stor forskjell på bildet vi har av drømmejobben, og hva den jobben faktisk innebærer.

Nye Forklart-episoder i sommer

I sommer får du noe litt annerledes fra oss i Forklart.

I vår sommerserie får du lengre intervjuer med folk som kan fortelle noe nyttig om tiden vi lever i. Alle med ulik bakgrunn og ståsted, og de gir deg et innblikk i hva Norge er i 2020.

I den fjerde og siste episoden har Marit Eriksdatter Gjellan møtt forfatter og kommunikasjonssjef Helena Brodtkorb som forteller om det vanskelige møtet med arbeidslivet, og deler nyttige tips med deg som skal søke jobb.

Hør episoden på Itunes, Spotify eller her:

Hva er Forklart?

Forklart er en daglig nyhetspodkast fra Aftenposten. Hver dag går vi inn i en ny sak for å forstå hva som egentlig skjer.

Du finner Forklart der du hører på podkast: