Foreldrekoden: Ble alt bra igjen for barna etter pandemien?

Skjermbruk og stillesitting har økt. Hedvig Montgomerys har rådene for å få fart på barn og unge igjen.

– Datteren min på fire år er blitt mer hjemmekjær enn før, sier en mor til en fireåring i sesongens første episode av Foreldrekoden. Jenta har levd med pandemi og restriksjoner halve livet.

Hvordan preget en slik tilstand et barnesinn? Og hvordan får du fireåringen, tiåringen eller tenåringen i gang igjen i lek, i fritidsaktiviteter og i klasserommet? Det er temaet for ukens episode av podkasten.

For stillesitting, økt skjermbruk og til dels psykiske vansker er nye sperrer i manges hverdag. En ny sårbarhet har sneket seg inn. Den sosiale muskelen er slapp.

– Ta med barna ut på noe som skjer. Vis at det er et liv der ute. Om det er å brenne bål i skogen eller jazzkonsert, er ett av rådene fra psykolog og familieterapeut, Hedvig Montgomery. Hør mange flere i ukens episode.

Psykolog Hedvig Montgomery og journalist og programleder Bjørn Egil Halvorsen står bak Foreldrekoden.

Lytt på ap.no eller hos Podme

Nye og gamle episoder av Foreldrekoden kommer nå eksklusivt på Podme og for Aftenpostens abonnenter på ap.no/foreldrekoden hver mandag.

  • Nå får alle Aftenpostens abonnenter gratis tilgang til Podme – Schibsted sin helt nye podkastspiller. I Podme kan man lytte til innhold fra Aftenposten, samt populære podkaster som Papaya, Tusvik & Tønne og Storefri. Klikk her for å lese mer.

Foreldrekoden har laget mer enn 90 episoder. Nedenfor er noen av de mest populære: