Sommerens lyttetips fra Aftenposten

I bilen, med hodetelefoner i hengekøyen eller i øreproppene mens du pusser opp: Her er noen tips til hva du kan lytte til hos oss i sommer!

Fra Aftenpostens nye podkast Fortalt. Én av episodene handler om hvordan et brev på fem linjer snudde en hel familiehistorie på hodet.

Først ut: Aftenpostens nye podkast Fortalt. Det er en serie med historier fra virkeligheten som gir deg nytt perspektiv, fortalt av Aftenpostens podkast-avdeling. Første sesong består av tolv historier, og du får høre om alt fra akademikeren som drepte med øks til søskenflokken som ble tatt med til IS.

Som Aftenposten-abonnent kan du høre hele serien i Aftenpostens spiller eller i PodMe-appen.

Her er første episode:

Og her kan du høre den uten abonnement:

Flere historier

Er du nysgjerrig på historiene til folk som går forbi deg på gaten på storbyferie eller ligger ved siden av deg på stranden? I så fall bør du sette på Aftenpostens podkast Folk. Her får du høre korte fortellinger fra menneskene rundt deg, med deres egne ord.

Hør hele sesongen hos PodMe eller i Aftenpostens spiller.

Her er første episode:

På tur med barna

Skal du på tur med barna, er kanskje ikke en historie om barnesoldater i Syria eller øksemord det du har behov for. Da kan dere sjekke ut Juniorrådet. Der er det en hel katalog med gode episoder om forskjellige temaer dere kan høre på sammen. Én av dem handler for eksempel om ADHD:

Nyheter

Hvis du heller vil høre mer om nyheter og hvordan det står til i verden finnes det flere muligheter. For eksempel kan du sjekke ut Aftenpodden USA. Der snakker USA-korrespondent Øystein K. Langberg og kommentator Christina Pletten om hva som skjer i USA, i amerikansk politikk og hvordan det påvirker verden - og oss.

Og ikke bare i sommer, men hele året kan du få nyhetene forklart i - nettopp - Forklart. Hver hverdag kommer det et kvarter om én aktuell sak. I sommer får du noen repriser fra forrige sesong som er verdt å høre igjen:

God lytting - og god sommer!