Podkast

Sommerens lyttetips fra Aftenposten

«Noen å hate» er Aftenpostens dokumentarsatsing.

I bilen, med hodetelefoner i hengekøyen eller i ørepropper mens du pusser opp: Her er noen tips til hva du kan lytte til hos oss i sommer!

  • Redaksjonen

Først ut: Aftenpostens nye dokumentarsatsing. Den heter «Noen å hate», og handler om radikalisering på nett. Programleder Mari Lund Wictorsen tar med lytteren inn i universet som hyller Anders Behring Breivik og som radikaliserte Philip Manshaus.

Du kan høre hele serien i Aftenpostens spiller, eller der du pleier å høre på podkast.

Her er første episode:

Aftenposten har også publisert to lyddramaer denne våren, skrevet av Jo Nesbø.

Det ene er en påskekrim, men den gjør seg like godt i sommervarmen, nemlig Sjalusimannen. Den handler om en mystisk forsvinning på en gresk øy.

Her er første episode:

Det andre lyddramaet fra Nesbø har et litt mørkere bakteppe, og er satt til en post-apokalyptisk verden.

Samfunnet slik vi kjenner det, har kollapset. Lov og orden er satt ut av funksjon. Nå er det de som har, mot dem som ikke har.

Hør den første episoden her:

Skal du på tur med barna, er kanskje ikke en dystopisk fortelling med voldsskildringer, eller en dokumentar om radikalisering det du har behov for. Da kan dere sjekke ut juniorrådet. Der er de i gang med en ny sesong denne sommeren, den første handler om ADHD:

Hvis du heller vil høre mer om nyheter og hvordan det står til i verden finnes det flere muligheter. For eksempel kan du sjekke ut Aftenpodden USA, der USA-korrespondent Øystein K. Langberg og kommentator Christina Pletten snakker om hva som skjer i USA, i amerikansk politikk og hvordan det påvirker verden - og oss.

Og ikke bare i sommer, men hele året kan du få nyhetene forklart i - nettopp - Forklart. Hver hverdag kommer det et kvarter om én aktuell sak. I sommer får du noen repriser fra sist sesong som er verdt å høre igjen, i tillegg til litt nytt:

Les mer om

  1. Podkast