Levi sa til tusenvis av følgere på Tiktok at homofili er en synd. Så kom han selv ut av skapet.

Har du trua? er en ny podkast fra Aftenposten. I første episode blir vi bedre kjent med den kristne youtuberen og tiktokeren Levi.

Iman Meskini og Ida Shirazi

Levi-Johan Ellingsen Holm (22) var tidligere en del av Jesusinfluenserne på Tiktok. «Homofili er en synd», sa han til de mange tusen følgerne. Men i skjul strevde han med følelser han fryktet. Til slutt skjønte han at det ikke var noen annen utvei enn å fortelle følgerne, familien og venner at han selv er homofil.

Men hva med Bibelen? Menigheten? Og Levis forhold til Gud?

I podkasten Har du trua? forteller Levi om et vanskelig år med motstridende tanker og følelser. Dette er første episode i en serie som skal handle om tro – og om tvil.

Programlederne er skuespiller Iman Meskini (24) og venninnen Ida Shirazi (25), som er student og samfunnsdebattant. De inviterer gjester til å fortelle om hvordan religion har påvirket dem og valgene de har tatt.

Fra venstre: Ida Shirazi, Levi-Johan Ellingsen Holm og Iman Meskini.

Iman er kjent fra TV-serien Skam. Hun er praktiserende muslim, ber fem ganger om dagen og bruker hijab. Men hun ser ikke på seg selv som konservativ muslim.

Ida studerer religionsvitenskap. Hun har vokst opp i et hjem med både kristne og muslimske tradisjoner. Selv er hun tvilende, men nysgjerrig på alt som har å gjøre med religion.

Nye episoder av Har du trua? kommer ut hver onsdag fremover.

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Kontakt ingvild.berg@aftenposten.no.

Produsent er Peter Daatland, og Ingvild Berg har bidratt med research og etiske vurderinger.