Podkasten Foreldrekoden: – Gjør hjemmet til barnas backstage

Skaper sosiale medier kroppshysteri blant barn og unge? Lytt til hva foreldre kan gjøre.

Tiktok og Instagram florerer av flate mager og svulmende biceps. Hva gjør det med barn og unges selvfølelse? Og sier du du når barna får et anstrengt forhold til mat?

Kroppspress blant barn og unge er tema i ukens utgave av Foreldrekoden.

Iscenesettelse av seg selv og livet sitt på sosiale medier er blitt en del av hverdagen til mange unge. Psykolog Hedvig Montgomery mener foreldre bør hjelpe barna til å gjøre hjemmet til et pausested. Et sted der det er helt greit å gå uten sminke og med slaskete joggings.

– Alle mennesker har en «frontstage-» og en «backstage-side». Sistnevnte er psykologisk viktig, for der er vi bare – uten at noen ser. I det øyeblikket du viser frem den kosebuksen eller ditt hvilested, er det ingen backstage lenger, sier Montgomery.

Budskap: Alt må ikke dokumenteres. Legg vekk mobilen når du slapper av.

Når barna ikke spiser

I ukens episode kan du også få tips om hva du kan si og gjøre når barna bare pirker i maten og plutselig går ned i vekt. Og hvorfor Montgomery undres på om vi har fått en «matkultur gone wrong».

Lytt på ap.no eller hos Podme

Nye og gamle episoder av Foreldrekoden kommer nå eksklusivt på Podme og for Aftenpostens abonnenter på ap.no/foreldrekoden eller i appen hver mandag.

  • Nå får alle Aftenpostens abonnenter gratis tilgang til Podme – Schibsted sin helt nye podkastspiller. I Podme kan man lytte til innhold fra Aftenposten, samt populære podkaster som Papaya, Tusvik & Tønne og Storefri. Klikk her for å lese mer.
  • Foreldrekoden har laget mer enn 90 episoder. Nedenfor er noen av de mest populære: