Her er verdens lengste passasjerfly

Gigaflyet har fått plass i nye Guinness rekordbok.

FØRST UTE: Et helt nytt Boeing 747-8 Intercontinental skal til å ta av på Paine Field i Washington i 2012, på sin ferd mot sin nye eier.

Flytypen Boeing 747-8 Intercontinentaler 76 meter langt, og er per i dag verdens lengste passasjerfly i bruk. Til sammenligning måler et «vanlig» passasjerfly av typen Boeing 737, brukt av SAS og Norwegian, fra 28 til 42 meter avhengig av flytype.

Det gjør at flymaskinene har fått plass i den ferske 2016-utgaven av Guinness rekordbok, skriver den britiske avisen Daily Mail.

På hemmelig visitt i Norge

En Qatar-eid versjon av jumbojeten var på snarvisitt i Stavanger i sommer. Besøket var «hemmelig», og en del av et treningsopplegg for mannskapet.

Det gigantiske flyet brukes av flyselskap som Lufthansa, Air China og Atlas Air. Flyet kom på vingene først i 2011.Lufthansas versjon av flyet tar 362 passasjer, og har tre klasser om bord. Men flyet har kapasitet til å ta 450 passasjerer. Det er ventet at flytypen skal bli den nye Air Force One (den amerikanske presidentens fly) når det oppgraderes.

Til tross for at Boeing 747-8 Intercontinental er en lang flytype, veier det ikke mest. Den største flymaskinen i service i dag, målt i vekt, er Airbus 380. Mystisk jumbojet landet på Sola lufthavn:

FLØY FØRSTE GANG I 2011: Et Boeing 747-8 Intercontinental taxer ut på rullebanen i Paine Field i Washington.

Flyrekord stått i over ti år

Verdens lengste flyrute uten stans ble tatt fra Hong Kong til London i 2005, med flytypen Boeing 777-200LR Worldliner.

Her er noen av de lengste flyturene:

Flyturen tok 22 timer og 42 minutter og det ble tilbakelagt 21.601 kilometer. Det er ifølge den britiske avisen det lengste som noensinne er fløyet av et kommersielt passasjerfly. Og beholder dermed sin plass i Guinness rekordbok.

Verdens lengste flyruter

De lengste non-stop rutene i verden i dag ligger på rundt 17 timer — målt tid.

I vinter åpner flyselskapet Emirates det som blir verdens lengste flyrute på en kommersiell strekning - fra Dubai til Panama. Turen tar 17 timer og 35 minutter, og lfys med Boeing 777-200 LR som tar 256 passasjerer.

I dag er det australske Qantas Airways som flyrden lengste direkteruten målt i distanse. Den går mellom Sydney og Dallas, er på 13.821 kilometer og flys på rett i underkant av 17 timer.

Se hele listen over verdens lengste flyreiser her.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Les mer om luftfart:

Dette er verdens vakreste passasjerfly

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen