Fine strender verden rundt

Vintermørket er over oss for alvor. Det er lov å drømme om deilige strender langt borte.

CAPE TOWN: Strendene langs Camps Bay med fjellet Lion's Head i bakgrunnen er en av de fineste strendene i Cape Town.

Strandliv. Solferie. Bad.

Stranden i seg selv er kanskje ikke årsaken til at du velger reisemålet, men det kan være en del av den. Vi har latt oss inspirere av internasjonale strand-lister, venner og kolleger, og funnet frem til et knippe fine strender. Noen har vi besøkt, andre drømmer vi om å besøke en gang.

Fraser Island, Australia

Det er verdens største sandøy – Fraser Island er et turistparadis og svært utviklet i så måte. Du kan leie en jeep og kjøre rundt på øya for den aller kuleste opplevelsen. Du kan bo i hytter, hotell, bade i innsjøene på øya og se på det rike dyrelivet.

Tips: Kjør i sanddynene i soloppgang, og få med deg hvalene som hopper langs øya.

Hvor går ferden neste år?

FRASER ISLAND: Verdens største sandøy, Fraser Island, ligger i Australia. Den har enorme strender, rikt dyreliv og fine innsjøer du kan ta en dukkert i.

El Castillo, Tulum, Mexico

MAGISKE TULUM: Strendene langs den karibiske kysten av Mexico er vakre, og den aller fineste ligger i Tulum hvor El Castillo troner over til turistenes store glede.

Mayaruinene El Castillo som troner over stranden i Tulum, er utvilsomt en av verdens vakrest beliggende attraksjoner. Du kan sove i fine hytter eller bare i hengekøya mellom to palmer – livet er avslappet i Tulum.Tips: Kom tidlig om morgenen for å slippe den verste heten og turiststrømmen.

I jungelen en time vest for Tulum finnes den imponerende mayabyen Cobá, tre timer unna ligger den berømte Chichén Itzá som også er et av verdens syv underverk.

MAGISKE TULUM: Strendene langs den karibiske kysten av Mexico er vakre, og den aller fineste ligger i Tulum hvor El Castillo troner over til turistenes store glede.

Sun Bay, Vieques, Puerto Rico

Puerto Rico er kanskje ekstra aktuell for nordmenn nå som Norwegian har direkteruter til San Juan.

Det er over 40 strender på den lille, amerikanske øya i Karibia. Akkurat denne stranden er ekstra spesiell for filmnerder – det var her siste scene i «Fluenes herre» ble spilt inn i 1960. Andre gode strender på Puerto Rico er Blue, Red og Green-strendene.

PUERTO RICO: Sun Bay i Vieques, Puerto Rico er en av øyas mange fine strender.

Palawan, Filippinene

Øyriket har med enn 7000 øyer og kan skilte med noen av verdens fineste strender.

Palawan er en av øyene med flere nydelige strender og er blant annet kjent for vrakdykking. Øya er også et godt utgangspunkt for øyhopping.

Her får du fem tips til Filippinene:

PALAWAN: Det langt roligere Filippinene er perfekt for parferier. I Port Barton, Palawan, er det få ting som distraherer, utenom solnedgangene.

Clifton beach, Cape Town, Sør-Afrika

Cape Town er omringet av vakre landemerker – og fra strendene får du utsikt mot de karakteristiske fjellene Table Mountain og Lion's Head. Clifton Beach har nærhet til trendy uteliv i Camps Bay.

Det er verdt å merke seg at det er ganske kaldt i vannet, men på hete dager er det godt og forfriskende.

CAPE TOWN: Strendene langs Camps Bay med fjellet Lion Head i bakgrunnen er en av de fineste strendene i Cape Town.

Playa de Ses Illetes, Formentera, Spania

Formentera er den minste i øygruppen Balearene som består av Ibiza og Mallorca. Formentera kalles gjerne Ibizas avslappende lillesøster.

Den ligger kun en 30 minutters fergetur fra Ibiza by. På øya ligger noen av Middelhavets aller vakreste strender – som kritthvite Playa de Ses Illetes.

Det finnes nesten isolerte, små drømmesteder en kort flytur unna:

La Couarde sur Mer på øya Ile de Ré, Frankrike

Øya ligger utenfor vestkysten av Frankrike nær La Rochelle – som er forbundet med bro.

Fine, langgrunne strender gjør badeferien familievennlig, og selv om vannet er relativt kjølig i Biscayabukta, så har øya like mange soltimer som Den franske rivieraen. Vinden gjør også øya til et supert sted for vannsport.

Den fem kilometer lange stranden La Couarde sur mer anbefales på det varmeste.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

FRANSK STRANDLIV: På den franske øya Ile de Ré ligger den fem kilometer lange, fine stranden La Couarde sur Mer.

Elafonissi, Kreta

Stranden, med sine helt spesielle farger, ble tidligere i år kåret til en av verdens beste på nettstedet Tripadvsor. «Fargene er intense – lyseblått hav og rosa strand. Paradis», skriver en Tripadvisor-bruker.

Elafonissi, på sørvestsiden av Kreta, beskrives som Kretas svar på Maldivene med sin finkornede sand. Når det er fjære går an å gå til naturreservatet på øya rett utenfor stranden.

KRETA: Sanden er faktisk sart rosafarge på store deler av stranden Elafonissi på Kreta.

Samana bay, Den dominikanske republikk

Foruten vakre strender i buktene rundt Samana på Den dominikanske republikk, kommer det hvert vår hundrevis av knølhvaler til øya for å parre seg, og senere på året for å få småhval. Det arrangeres sightseeingbåter ut for å se hvalene på nær hold.

Flere norske selskaper har direkteruter hit i vinter.

BROEN TIL INGEN STEDER: I Samana Bay ligger Bridge to Nowhere, som går fra stranden og ut til en frodig øy.
SAMANA BAY: Knølhvalene samles utenfor Samana Bay – til turistenes store glede. De enorme hvalene kan ses på nært hold fra ekskursjonsbåter.

Fuerteventura, Kanariøyene (Spania)

Fuerteventura, sør for Lanzarote, har flere lange, flotte strender og er kjent som et surfeparadis.

I vinter tilbyr flere reiseselskap direkteflyvninger hit, samtidig som det åpnes flere nye hoteller på øya. Corralejo og Sotavento er to strender som ofte trekkes frem som noen av de aller beste på Kanariøyene.

AKTIVT STRANDLIV: Fra sanddyneområdet ved strendene utenfor Corralejo er det et åtte kilometer langt sandbelte i et naturreservat. En surfer på vei ut i bølgene.

Ilha de Tavira, Portugal

Lille Ilha de Tavira er en øy, men det ser nesten ut til å være en eneste stor strand. Den er 11 kilometer lang, og du kan lett finne deg en flik hvor du kan nye hav og sol for deg selv (noen deler av stranden er også for naturister).

Fergeturen tar ca. femten minutter fra Tavira by på fastlandet.

PORTUGAL: Algarvekysten er kjent for mange reiseglade nordmenn, men rett utenfor på øya Ilha de Tavira ligger en av de fineste strendene.

Kilde: Condé Nast Traveler, CNN Traveler, Tripadvisor, The Telegraph, venner og kolleger.

Les mer om morsomme reisekåringer:

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen