Amerikansk reiserapport: Her er verdens ti beste steder å besøke nå

Reiseekspert er ikke enig i listen. Er du?

KORALLREV: Great Barrier Reef bør stå på reiselisten din, mener amerikansk rapport som har kåret den til det beste stedet å se i 2016/2017.

Ifølge U.S. News & World Report's 2016–17 er Great Barrier Reef, Paris og Bora Bora de aller beste stedene å besøke for det neste året, ifølge den ferske rapporten.

Korallrevet i Australia er det største i verden – men lider under både klimaendringer og forurensing, og deler av det er i ferd med å dø ut. Det er derfor turister bør reise og se det før det dør ut. Reis for å dykke eller på båttur, sier redaktør Erin Shields for U.S. News til CNN Travel.

Den anerkjente rapporten gis ut årlig og er basert på både ekspertanalyser og brukernes meninger.

ØDELAGT: Deler av verdens største korallrev har dødd og er i ferd med å dø som følge av klimaendringer og forurensing.

Revet nordøst på Australias kyst strekker seg 344.400 kvadratkilometer, men opplever kraftige ødeleggelser som følge av klimaendringene de siste årene.Det siste er korallbleking, som oppstår som følge av stigende havtemperaturer og forurensing, ifølge australske forskere gjengitt hos CNN.

Revet er en del av verdens syv naturlig underverket og er vernet

.

Vet du hvor mange Norge har på listen?

De 10 beste stedene å se det neste året

  • Great Barrier Reef
  • Paris, Frankrike
  • Bora Bora
  • Firenze, Italia
  • Tokyo, Japan
  • Cusco, Peru
  • London, Storbritannia
  • Roma, Italia
  • New York City, USA
  • Maui, Hawaii

Kilde: U.S. News og CNN Travel

— Bedre steder å dykke

Den norske

stiller seg undrende til at den type reiselister ofte velger land som allerede er tungt turistifiserte.

— Hvem vil vel oppføre seg som en saueflokk, gjøre det samme som alle andre og alltid stå i kø? Skjønt både Disneyland og

gjør det jo relativt bra, men det er ikke min måte å reise på. Og hva med grunnlagene, bortsett fra Great Barrier Reef? Listen virker helt vilkårlig, sier Garfors.

Han er heller ikke så glad for at nettopp Great Barrier Reef topper listen.

— At de anbefaler folk å reise dit fordi det er i ferd med å forsvinne, noe som også er på grunn av for mange turister, er jo en hån i seg selv. Det finnes veldig mange andre bedre steder å dykke og snorkle, der en ser flere fisk enn en ser bikinier og badebukser på dykkerkollegaer, sier han.

Her er vårt eget reisepanels tips:

Opptatt av bærekraftig turisme? Sjekk ut denne listen:

PARIS: Frankrike har vært verdens mest besøkte land noen år. De siste månedene har landet opplevd forferdelige terrorangrep i Paris og Nice.

Mange byer på listenPå den 25 punkts lange listen er det flere byer som er nevnt som steder du bør se i løpet av det neste året. Garfors mener det bare er et par av dem som holder mål.

— Nå har de riktignok tatt med noen bra byer, men nesten bare byer, noe jeg også er uenig i. Jeg har vært i seks av disse det siste året: Firenze, Roma, Paris, Tokyo, London og New York, og mener at bare London og Tokyo hører hjemme på denne listen, eventuelt New York City blant de 25 beste, sier han.

Og en liste du virkelig kan skryte av:

Garfors mener en reiseliste må ha flere elementer og ha med noen overraskelser, og mener denne mangler det.

— For meg bør slike lister være inspirerende og med noen overraskelser. Det mangler helt her, kanskje med unntak av Patagonia lenger nede på listen. Fantasiløst.Terningkast to, sier han.

Ikke bli stemplet som en reiseamatør:

VAKKERT: Det lukter av eksklusivitet og luksus – Bora Bora ligger i Fransk Polynesia og frister med vakre strender og bungalower i vannet.

Denne utfordringen kan du faktisk klare:

Reiselysten? Bli inspirert av disse reisekåringer:

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen